Zwangerschapscalculator?? Wanneer uitgerekend? Net nieuw hier...

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 16 reacties

 

Dag Allemaal,

Ik ben nieuw hier, heb me net aangemeld.

Ik ben nu 6 weken en 1 dag zwanger van een eerste kindje, alles is nog helemaal nieuw voor mij. Volgende week dinsdag ga ik voor het eerst naar de huisarts.

Een vraag die speelt is, als ik 20 maart in de zwangerschapscalculator invoer (eerste dag laatste menstruatie), dan krijg ik 25 december als uitgerekende datum, maar als ik zelf 9 maanden reken van 4 weken per maand vanaf 20 maart, dan kom ik toch echt op 27 november uit. Wat is juist? 

Alvast bedankt! 

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 16 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

hoi Ket, beetje laat misschien maar wilde toch ff reageren... Je borsten worden eigenlijk nu nog niet groter hoor, dat is pas tegen het eind van de zwangerschap. Sterker nog, bij mij werden ze na de bevalling pas groter aangezien ze toen pas "opvulden" met melk enz. gevoeliger wel, maar dat verschilt ook per dag weer... geniet lekker van kwaalvrij zijn, ik ben het goed zat de hele dag door misselijk te zijn :) Ik kijk gewoon uit naar een kwaalvrije dag!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Zo kon even niet reageren hier, even druk met andere zaken bezig geweest... @ 2e-ukkie: nog bedankt voor je reactie, het is me nu gelukkig helemaal duidelijk, ik begrijp hoe er geteld moet worden... Het is inderdaad altijd maar afwachten wat de uiteindelijke datum wordt, ach dat zien we wel.. @ Niket, wat fijn dat je je nog zo goed voelt.. Ha ja de tijd vliegt, dus voor je het weet mag je naar de verloskundige.. Ik hoop ook dat ik me snel weer wat beter ga voelen, want dit is echt heel vervelend.. Het belemmert mijn hele leventje momenteel, mijn werk, sporten en alle andere dingen die ik prive doe... Wow je bent wel heel wambloedig inderdaad, is dat nu nog hetzelfde?    

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi milena83, Ja zeker fijn dat ik me echt nog goed voel, al begin ik me nu daarom wel een beetje zorgen te maken... Heel stom misschien. Maar het valt nog zo mee met de vermoeidheid, geen misselijkheid, mn borsten zijn ook nog niet echt heel gevoelig, een heel klein beetje maar, maar zeker nog niet groter... Ja, ik benu ook nog steeds heel warm... Ik dacht eerst dat het misschien door de zwangerschap erger werd, maar ik denk dat mn enthousiasme een en ander beinvloed heeft. Ik ben natuurlijk nog steeds heel enthousiast, maar de rust in mij komt weer een beetje terug ;-) Dus ja, ik vind het raar dat ik nog zo weinig symptomen heb... Wel lekker natuurlijk, helemaal als er niets aan de hand is, maar ja... Ik moet nog 2,5 week wachten op mijn eerste gesprek met de verloskundige.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Mag ik iets van jou lenen ket? Van dat warmbloedige? Ik heb het alleen maar ontzettend koud! De hele dag!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Mag ik iets van jou lenen ket? Van dat warmbloedige? Ik heb het alleen maar ontzettend koud! De hele dag!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Graag! Ik zou willen dat ik er wat van weggeven kon

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Die link kende ik al, erg goede informatie... Ik hoop inderdaad dat dinsdag mij alles duidelijk wordt.. Mocht je toch nog iets interessants tegenkomen, dan zie ik het graag! Een prettige zonnige dag verder!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Milena63, Gefeliciteerd.   Ik denk dat het ook fout gaat in jouw berekening met de 4 weken in een maand. 1 maand heeft namelijk 4,33333 weken. (3 maanden is gemiddeld 13 weken, 4x 3 maanden is 1 jaar en 4x13 weken is 1 jaar) dus als je dat dan ook nog meerekent, krijg je er ook zo weer wat extra tijd bij en zit je dus wel in december.   Ik heb zelf eind mei mijn eerste afsrpaak met de verloskundige en dan halverwege juni pas de echo, dan krijg ik pas de echte datum. Tot die tijd staat de datum op ongeveer 7 januari en 2 april was mijn eerste dag van mijn laatste menstruatie.   Ik hoop dat je mijn uitleg nog n beetje snapt en wel veel genieten he?   gr Niket

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Niket, Dank je! Jij ook he :) Hoe voel jij  je? Ik kan er dus nog niet van genieten hoor, ik ben sinds deze week zo misselijk.. Als ik mazzel heb is het eventjes minder en meer op de achtergrond, maar het is nu enorm vaak heel erg. Ik hoef maar iets minder fijns te ruiken en dat ruik ik nu heel regelmatig, en ik ben weer ontzettend misselijk. Terwijl je normaal alleen je neus optrekt en denkt: gatver en thats it! Hm maar je hebt gelijk inderdaad, een gemiddelde maand heeft natuurlijk niet precies 4 weken.. Misschien hoopte ik dan teveel dat ik precies 9 maanden van 4 weken kon rekenen, haha...    

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

ik wil ook even reageren op je vraag. (mijn enter werkt niet, dus sorry dat alles achter elkaar staat). Maar een zwangerschap is 40 weken. Er wordt inderdaad gerekend vanaf je laatste menstruatie. Maar simpel weg zeggen ze. Neem die datum, trek er drie maanden vanaf en tel er dan een week bij op. 40 weken is namelijk 9 maanden en 1 week. We worden ds eigenlijk genept met idee dat we maar 9 maanden zwanger hoeven te zijn. Maar uiteindelijk bepaald de echo uiteindelijk de definitieve datum, want als de innesteling vroeg of laat is geweest, kan dat best een paar dagen schelen. Dus voor nu hou je gewoon aan wat de internetberekening zegt. En dan hoor je het meestal rond een week of 10 vanzelf wel. O ja, GEFELICITEERD!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden