anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 19 reacties

 

Sinds ik gestopt ben met anticonceptiepil (begin februari) heb ik regelmatig last van mijn hormonen (gevoelig, buikkrampen, misselijkheid) . Ik had wel meteen een regelmatige cyclus, die overigens minder heftig was dan in mijn pubertijd.

Mijn laatse menstruatie was 25 Mei (maar deze was vrij licht), dus betekent dat ik rond 8 juni mijn eisprong had. Nu voel ik me de laatste tijd erg anders en niet lekker. (buikkramp, zere borsten, emotioneel)
 

Tegen beter weten in heb ik vandaag (10/6) toch een zwangerschapstest gedaan, en deze viel positief uit. Al was het streepje wel wat licht...ook een tweede test met nieuwe urine was positief. Het kan dus haast niet anders als dat ik zwanger ben.
Heb namelijk gelezen dat een test alleen een positieve uitslag geeft als bepaalde hormonen in een hoeveelheid zijn wat alleen bij zwangere vrouwen het geval is.

Maar ik begrijp niet hoe dit kan....:
Als ik afgelopen weekend mijn vruchbare periode had, dan kan er nu na 2 tot 4 dagen toch niet een positieve test uitkomen?
De cellen zijn dan toch nog niet ingenesteld???
In mijn geval was de test dus veel te vroeg uitgevoerd, ik moet namelijk 22 juni pas weer menstureren.

Klopt dit?
Is het anders mogelijk dat ik vorige maand al zwanger ben geworden en mijn mensturaite die maand helemaal geen menstruatie was?

 

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 19 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Wat rot voor je zeg. Ik hoop dat bij jou alles snel weer terug gaat naar het normale. Sterkte! Hier flinke krampe, zere tepels en emo buien gehad en vandaag ontdekte ik 2 heeeele dunne sliertjes (echt heel dun) bloed in mijn urine (ik moet voor een onderzoek 24 uur mijn urine in een maatbeker opvangen dus ik kan het daar allemaal goed in bestuderen haha). Ik ben overtijd en zo heeft het begin van een menstruatie er bij mij nog nooit uitgezien. Aangezien ik ALTIJD een dagje dik bruinverlues heb normaal gesproken. Nha de komende dagen even afwachten. Gelukkig wordt er tenminste iets in gang gezet..wat het dan ook mag zijn :-)

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik zie het nu pas allemaal. Intussen heb ik antwoord gekregen op mijn vraag. De dag na het posten van mijn bericht had ik wat bloedverlies, waar ik erg van schrok. Helaas is dit niet opgehouden (kreeg zelfs krampen) en uiteindelijk zat ik de week erna bij de verloskundige. Zij kon niets zien...alleen iets buiten de baarmoeder. Ik moest dus dezelfde dag nog naar het ziekenhuis voor controle op buitenbaarmoederlijk. Uiteindelijk was er niet aan de hand, was een follikel die te zien was op de echo. Van een zwangerschap was niets te zien. Sterker nog, alles zag er keurig uit van binnen. Ik zou gewoon ongesteld moeten worden en als ik een een test zou doen (voor mijn gemoedrust /afsluiting) zal deze waarschijnlijk negatief zijn omdat de zwangerschap al een tijdje voorbij zou zijn. De gynacoloog kon mij niet vertellen wat er precies aan de hand was/geweest. Maar dat ik zwanger ben geweest is zeker, maar tot welk staduim is niet te achterhalen. Het is in ieder geval al een tijd (weken) eerder misgegaan dan het moment dat ik de (lichte)bloedingen kreeg. Waarschijnlijk is het in de eerste 2 weken ergens misgegaan, vandaar de menstruatie. Maar het zwangerschapshormoon blijft nog zo lang in mijn lichaam dat de test toch positief is. Door dit hormoon bleef ik me 'niet mezelf voelen'. Heel vervelend allemaal, want ik ervaar zelf echt als een miskraam. Stiekem was ik toch erg blij dat ik zwanger was en dit werd wreed verstoord. Voel me echt vervreemd van mijn lichaam omdat ik ook niet weet wat ik moet voelen. Er zijn ineens emoties die ik niet ken en waarvan ik ook niet had verwacht dat ik ze kon hebben. Het heeft even de tijd nodig om een plekje te krijgen, maar het gaat iedere dag al beter. Het is erg fijn om eens een check te hebben gehad en om te weten dat alles goed is én ik ook nog zwanger kan worden. Intussen had ik afgelopen zaterdag ongesteld moeten worden, maar dat ben ik nog steeds niet. Het is nog steeds wat onzeker en daar heb je nu juist geen zin in na zo'n ervaring. Om het af te sluiten toch maar een zwangerschapstest gedaan (zoals de gynacoloog aangaf), maar deze was positief. Blijkbaar ben ik erg gevoelig voor het HCG hormoon en moet ik dus nog even geduld hebben om een nieuwe menstruatie te hebben. Het helpt om dit even te kunnen delen want het is een erg verwarrende periode. Gelukkig heb ik veel steun van mijn partner en mensen uit mijn omgeving!    

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik heb gevoel dat ik ongesteld ga worden. Menstruatiekrampen onder in de buik en hoofdpijn. Woensdag ga ik denk ik weer testen!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Mijn cyclus is vandaag 70 dagen. Afgelopen vrijdag opnieuw bloed laten prikken. Maandag de uitslag.. Mn hormoonhuishouding is goed, dus dit is een zwangerschapstest. Ik laat t jullie weten!!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Pink Lilly, heb jij ondertussen al getest??

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Annetje, wat spannend! Ik hoop op een positieve uitslag voor je! Ik ben ook overtijd (bijna een week) en had een paar dagen geleden getest, maar die was negatief. Dus ik wacht nog een kleine week met opnieuw testen. Verder hier ook nog geen bloeding! Ik probeer er van uit te gaan dat ik ongesteld ga worden. Ik weet nu niet waar kk nu aan toe ben.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

bij mij bleef die ook weleens drie maanden weg omdat ik zoooooo graag zwanger wilde zijn. ik hoop niet dat dat bij jou zo is wand dat is erg lastig om dat uit je hooft te zetten. ik duim voor je 

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

ben je al bij de Ha geweest?

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik heb waarschijnlijk een liesbreuk! En mijn blaasfunctie is niet normaal. Daarvoor ga ik volgende week naar de uroloog. En morgen maar weer terug naar de HA. ondertussen ben ik wel overtijd :) morgenvroeg ga ik testen..spannend..

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

heeel veel succes pink lilly en ik duim voor een positieve test

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden