anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 7 reacties

 

Hallo mede zwangere vrouwen,

Ik heb een paar weken de pil doorgeslikt en omdat ik dus al lange tijd niet ongesteld was, besloot ik na de pilstrip waar ik toen mee bezig was, een stopweek te houden. De laatste pil nam ik zondag 15 juni. Toen ik die woensdag/donderdag nog steeds niet ongesteld was, werd ik was onrustig. Ik zei tegen mezelf en mijn vriend dat ik nog ging wachten tot het weekend erna voordat ik ging testen... Zaterdagochtend 28 juni heb ik getest waarvan de test natuurlijk positief was. Ik heb gelijk mijn moeder geappt en ben toen huilend tegen mijn vriend aangekropen.

Vorige week donderdag, 3 juli, kon ik terecht bij de verloskunde praktijk om te kijken hoe ver ik al zwanger was. Het kindje was 38 mm wat overeen kwam met 10 weken en 3 dagen. De hele echo heb ik gehuild. Ik ben tegen abortus en mijn vriend wil het kindje niet houden. Snap ik ook wel, we wonen beide nog thuis en hebben beide geen vast inkomen. Maar nu ik het kindje heb gezien en op internet heb gelezen dat het qua ontwikkeling al heel wat heeft, kan ik het niet over mijn hart krijgen het weg te doen. Mijn vriend vertelde me dat hij uiteindelijk bij me weg zou gaan als ik het hou. Ik hou echt heel veel van hem dus heb gezegd dat ik het weg zou halen. Maar dan zou het totaal tegen mijn wil zijn.

Nu heb ik best wel veel behoefte aan advies van buitenaf. Mijn moeder staat achter welke keus ik ook maak. Mijn zus was verliefd toen ze de echo zag. Mijn vader en twee andere zussen heb ik het nog niet verteld..

Liefs,

Lisa

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ach joh die heeft het al weg laten halen

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Neem alsjeblieft contact op met stichting Siriz. Speciaal voor jonge vrouwen die zwanger zijn en niet weten wat ze moeten doen. Zij denk en met je mee!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik weet niet maar vind dit erg bruut, wel lekker neuken maar niet voor de gevolgen in staan lekker makkelijk weg laten halen sorry hoor ik ben 19 ben 3 jaar bezig onder tussen binnen een 3 kwart jaar 3 miskramen gehad ik weet niet of je snapt dat meer vrouwen dit hebben en er een "moord" voor zouden doen! om maar ff in jou trend te blijven . Ik vind dat als iemand jou zo aan het trwijvelem brengt of je je EIGEN vlees en bloed houd of niet dan ben je het geneens waard! Sorry hoor. Als het nu al zo moeilijk gaat lekker als je kind dan straks 12 is en je vertelt hem/haar ja eigenlijk wilde ik je weg laten halen.... FIJN JOH

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Je kunt je afvragen in hoeverre hij van je houdt, als hij je zo voor het blok zet. Het is jouw lichaam, en jullie kindje. Als jij tegen een abortus bent, zou je het jezelf dan ooit kunnen vergeven om dit wondertje 'weg te doen'? En inderdaad wat Silvestrie zegt, stel het gaat binnen nu een een tijd uit, dan ben je beide kwijt. Wat vinden zijn ouders er eigenlijk van, en hoe zo met jou omgaat? Verantwoordelijk is hij niet echt zo te horen. Denk er alsjeblieft over na, het is een grote beslissing..    

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik zou een mensenleven niet lateb afhangen van een relatie.. want als jij het nu weg laat halen, krijg jij daar ver-schrik-ke-lijk veel spijt van, dit ga jij hem verwijten wat uiteindelijk ook een breuk zal geven.. zoals hij het zegt, heb je geen andere keus dan voor je kindje te kiezen. Ík zou voor mijn kindje kiezen. Ik heb 2 kindjes en het is het mooist wat je kunt overkomen...! Meid, kies voor je kindje! Er zijn genoeg mannen in deze wereld maar dit kindje krijg je nóóit meer terug als je het weg laat halen...

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Wat als je je kindje weg laat halen en over een jaar of 2 gaat het uit tussen jullie? Nu is het misschien moeilijk, maar je moet er wel zeker van zijn dat je er later in je leven niet enorm spijt van gaat krijgen.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Wat een heftige situatie, Lisa! Je zegt dat je zelf tegen abortus bent (helemaal nu je de echo hebt gezien), maar dat je vriend je wil verlaten als je het niet doet. Dat is nogal een dreigement! Je houdt van hem, maar weegt dat hier tegenop? Wat doet het met jullie relatie als je besluit om toch abortus te laten doen? Ik heb hier eerlijk gezegd een hard hoofd in. Als hij je in zo’n moeilijke situatie (waar hij net zo veel deel aan heeft als jij!) zo onder druk zet, zegt dat niet veel goeds over jullie toekomst samen. Praat vooral met mensen in je omgeving die je vertrouwt. Dit is niet iets om alleen uit te (hoeven/moeten) komen. Je zegt dat je moeder je steunt, wat je ook besluit. Dat is heel fijn! Weet je ook al wat het precies inhoud, heb je hier al met haar over gepraat? Bijv.: zou ze je financieel en praktisch kunnen en willen ondersteunen als je het kindje houdt (en er misschien wel alleen voor komt te staan), zodat je weet dat je je opleiding kunt afmaken en op termijn jezelf en je kind kunt onderhouden? Heb je oudere zussen (eventueel met een eigen gezin) die dat ook zouden kunnen en willen? Dat soort dingen zijn enorm belangrijk om ook mee te nemen in de overweging. Alleenstaande moeder zijn is moeilijk op elke leeftijd, laat staan als je 18 of 19 bent. Je kunt dan alle hulp goed gebruiken. It takes a village to raise a child. Heel veel sterkte! Edith

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden