anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 4 reacties

 

Hallo allemaal!

Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik heb bij de eerste een keizersnee gehad omdat ik bloed verloor en de ontsluiting niet vorderde (en ik had pre-eclampsie). De tweede en derde zijn vaginaal geboren (ben om steeds verschillende redenen toen ingeleid met een ballonkatheter). Ik vond uiteindelijk het herstel na de vaginale bevallingen sneller en prettiger (al had ik na de keizersnee weinig pijn en na de tweede bevalling wel veel pijn aan mijn knip). Ik zou dus zelf niet snel kiezen voor een keizersnee als het niet hoeft. Vooral het moment dat je je kindje op je borst krijgt is erg bijzonder. Borstvoeding bij alle drie gewoon gegeven, al kostte het na de keizersnee wel meer moeite, maar dat kwam ook omdat mijn dochter 3,5 week te vroeg was en haar zuigreflex nog niet optimaal ontwikkeld.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hey mamaloe, Ben zelf uitgrekend voor een tweetal weken later en zat met dezelfde vraag. Mijn gynaecoloog wist te vertellen dat dit afhangt van de reden voor de eerste keizersnede. Mijn eerste kindje was erg groot en een week voor de bevalling bleek dat ik een bekkenvernauwing heb, waardoor een natuurlijke bevalling uitgesloten was. Toen vond ik dat heel erg jammer, want ik was me al negen maanden aan het voorbereiden op dat moment en keek ernaar uit! Het voelde aan als een "foutje" in mijn vrouw zijn. In het geval van een "disproportie", zoals mijn gynaecoloog dit noemt is de kans erg groot dat je de tweede keer ook met keizesnede moet bevallen. Het zou al een extreem kleine baby moeten zijn om te mogen proberen natuurlijk te bevallen. Dit keer stel ik me er alvast op in en vind ik het al helemaal niet meer zo erg. Omdat de eerste keer zowel zwangerschap als borstvoedingsperiode perfect verlopen zijn, prijs ik me alsnog gelukkig :-) Als je de eerste keer een keizersnede hebt gehad omdat de baby in stuit lag bijvoorbeeld, is de kans wel groot dat je de tweede keer gewoon kan bevallen! Ik hoop voor jou het tweede, maar ook in he andere geval be je dus niet alleen ;-)

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

hallo neem aan dat je vraag is of je bij de tweede ook een keizernsnee krijgt in de meeste gevallen niet willen ze gewoon een natuurlijke bevalling maar soms heb je wel de bingo van een 2de keizersnede dat was wel in mijn geval zo

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

hallo mamaloe. ben bij mijn eerste kind bevallen met een keizersnede. ben nu van de tweede zwanger  hoop nu ook op een natuurlijke manier te bevallen. de artsen zeggen dat het kan. mijn zoon lag niet goed lag met zijn neus omhoog (sterrenkijker) hoop nu echt op een natuurlijke manier te bevallen. groet mama1301.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden