Anoniem 7 jaar geleden 7 reacties

 

Hallo allemaal,

Ik ben nu 25 weken zwanger. Ik had met mijn moeder een discussie over tot wanneer je auto mag rijden tijdens je zwangerschap. Volgens haar is het verstandiger om de laatste 6 weken voor je zwangerschap niet meer zellf achter het stuur te kruipen vanwege de hormonen ben je teveel afwezig.

Nu ben ik op internet gaan zoeken maar ik kon er niet echt duidelijke informatie over vinden? Wat is jullier ervaring?

 

Groetjes Engel. 

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

Anoniem 5 jaar geleden

Voor zover ik het weet heeft mijn verloskundige ooit ook de laatste 6 wkn afgeraden om achter het stuur te zitten

Anoniem 7 jaar geleden

hoi   Ik heb altijd tot het laatste met de auto gereden en letterlijk tot het laatste :) mijn man heeft namelijk geen rijbewijs en ben zelf zo een 25 kilometer naar het ziekenhuis gereden toen mijn weeën om de 5 minuten kwamen. de hele weg mijn man gezegd dat dit geen oefenweeën waren! hij dacht dat het tussen mijn ogen zat omdat ik nog 2 weken moest :)  hij dacht al dat hij zich ging verslapen voor zijn werk de volgende dag. Moet wel zeggen dat ik blij was toen ik eindelijk daar was :) 2uurtjes later was onze dochter er   Ben nu 35 weken ongeveer en waarschijnlijk zal het deze keer weer zo gaan. alleen zal hij mij rapper geloven hoop ik toch :) groetjes kitty

Anoniem 7 jaar geleden

ik heb tijdens mijn zwangerschap ook auto gereden tot het einde week 39 was ik nog lekker aan het rondtouren hoor. =D

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi Engel, Volgens mij is er geen richtlijn voor. Ikzelf ben nu 40wk+2 en ik rij nog steeds auto. Als je je er niet goed bij voelt moet je het natuurlijk niet doen. Ikzelf merk, dat naarmate mijn zwangerschap vorderde, ik in alles wel wat rustiger ben geworden (lees: alles op lager tempo), zo ook met autorijden. Groetjes Tessa

Anoniem 7 jaar geleden

Ik heb de laatste dag van mijn zwangerschap nog gewoon auto gereden. ik geloof niet dat daar iets speciaals als regels voor is. Gewoon auto rijden zolang het goed voelt. Het enige is als je een auto hebt met airbag en je botst wat natuurlijk niet de bedoeling maar ja het kan he dat kan nadelig zijn omdat je dan erg klem komt te zitten maar we gaan er van uit dat we niet botsen. Ik bleef gewoon rijden zoals normaal werd er niet rustiger van of iets dergelijks ben van beroep taxi chauffeuse dus doorrijden zeg maar hahahaha.  

Anoniem 7 jaar geleden

Dankjullie wel voor de reacties! We zullen zien hoe het bij mij allemaal gaat lopen! Groetjes Engel 

Anoniem 7 jaar geleden

Bij mijn 1e zwangerschap heb ik tot 2 weken voor de uitgerekende dstum moeten rijden, omdat mijn vriend geen rijbewijs had. 2 weken voor die tijd dus wel :-) ik heb het als zeer prettig ervaren dat ik mijn 2e niet zelf hoefde te rijden. Maar als je je er zelf goed bij voelt, waarom niet?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden