anoniem

Anoniem 6 jaar geleden 3 reacties

 

Hallo,
Ik heb onlangs te horen gekregen dat ik zwanger ben,was wat geschrokken maar ben erg blij. Mijn eerste afspraak bij de gyneacoloog is 13januari, en ben heel zenuwachtig. Ik heb me laten vertellen dat een eerste echo een 'inwendig onderzoek' is, ik weet niet goed wat ik me daarbij moe voorstellen en eigenlijk maak dat woord me nog zenuwachtiger. Kan iemand me vertellen wat het juist inhoud en of het pijn doet?
Groetjes

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

anoniem

Anoniem 6 jaar geleden

Ik heb een aantal inwendige echo's gehad, ivm een cyste in mn vaginawand. Bij mij werd er geen condoom om heen gedaan, alleen een gel.. ik vond het niet erg, maar prettig? Nee, ook niet. Sommige dingen moet je over je heen laat komen, kijk op het schermpje en denk niet te veel na bij wat er gebeurd... En de 1e echo heb ik altijd gewoon via de buitenkand gehad hoor. Maar dan was ik al wel een week of 10. Als ze niet exact weten hoever je bent, kunnen ze kiezen voor een inwendige echo. Maar rare vk als ze gelijk inwendig gaan proberen hoor.... Succes!

anoniem

Anoniem 6 jaar geleden

Hoi Shelsia, Gefeliciteerd met je zwangerschap. Een inwaartse echo doet absoluut geen pijn. Het echo apparaat heeft een beetje weg van een penis. Daar gaat een condoom omheen en die wordt dan vaginaal ingebracht. Ik heb verschillende onderzoeken hiermee gehad en het mag absoluut geen pijn doen. Mijn eerste echo was overigens met 8 weken. Maar die was gewoon op de buik. Moest overigens wel een volle blaas hebben. Dan is de beeldkwaliteit beter. Geniet ervan!!

anoniem

Anoniem 6 jaar geleden

Een inwendige echo stelt niks voor hoor het doet geen pijn en het apparaat word word maar een heel klein stukje binnen geschoven niet ver en hij is niet dik dus je merk er eigenlijk niks van. Dat het misschien wat ongemakkelijk voor is snap ik best maar dat is iets van zet je er over heen duizenden miljoenen vrouwen hebben dit ook gehad. Een eerste echo kan ook gewoon via je buik gaan zorg dat je een volle blaas hebt dan proberen ze dat zeker eerst.  

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden