anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 11 reacties

 

Goede avond allemaal,

Het wordt tijd voor mijn klaag momentje, maar ik wil graag jullie mening er ook over horen.
De situatie is als volgt:

Ik heb een zeer lastige relatie met mijn moeder na een extreme ruzie vorig jaar rondom het trouwen. 
Probleem was niet dát ik ging trouwen, maar alles wat wij graag wilden vond zij maar vreemd.
We hebben echt heftige ruzies gehad en het is zo hoog opgelopen dat ik mijn trouwjurk destijds zonder haar ben gaan ophalen terwijl op zo'n moment niemand belangrijker is dan je eigen moeder daarbij hebben.

Nu zijn we bezig om het contact en de relatie stap voor stap rustig te verbeteren, maar natuurlijk nu rondom mijn zwangerschap weer een hoop situaties waar ze het niet mee eens is of anders over denkt.
Iedereen mag van mij zijn mening hebben en dat uitspreken, maar heb wel respect voor de keuzes die ik maak.

Het is tenslotte de keuze van mijn man en mij, ons kindje, ons leven en we hebben een betere toekomst dan waar mijn ouders nu staan bijv.

Ik ben van mening dat mijn moeder al heel lang met problemen loopt die ze niet opgelost krijgt alleen. Helaas is volgens haar de hele wereld K*T en is zij perfect. Voor alles wat gebeurt kan ze iemand anders wel de schuld geven.

Nu ben ik inmiddels bijna 31 weken zwanger en de hel breekt weer los met mijn moeder. Ik vind deze periode van mijn zwangerschap erg belangrijk om me voor te bereiden op de bevalling en de veranderingen daarna. 
Mijn moeder is vanmiddag na een ruzie die begon met mijn broertje, (wat eigenlijk frustraties zijn richting me vader) weg gegaan van huis en heeft besloten de hele wereld de schuld te geven en verblijft nu ergens maar ze wil niet zeggen waar.
Ik heb emotineel hier heel veel last van en heb eigenlijk zo goed als besloten om me alleen te richten op mijn zwangerschap  en alles wat daarbij hoort, en de hele situatie tussen mijn ouders te laten vallen en te zeggen: ZOEK HET MAAR UIT. 

De periode voor/rondom/na mijn bruiloft heeft ze al verpest, dit gaat geen tweede keer gebeuren rondom mijn zwangerschap. Dit is toch niet egoistisch van mij?

Pffff wat een dag vol gemengde gevoelens en enorm veel tranen!!!
Veel te heftig als je het mij vraagt.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 11 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Jeetje wat ontzettend naar zeg! Maar inderdaad wat mama-Eva ook zegt, je kindje staat voorop. Ik hoop voor je dat ze nog bijdraaid. Veel sterkte!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Goedemorgen!  Nou, ik zit nu in een soortgelijke situatie. De moeder van mijn vriend wil ons niet samen zien. Ze heeft een uitgebreide brief geschreven over wat er allemaal mis met mij zou zijn, vol met leugens over mij. Ze kent mij niet goed en heeft conclusies getrokken omdat ze bang was haar zoon te verliezen aan mij. Ze is ontzettend jaloers en negatief en heeft mijn hart gebroken. Die van mijn vriend ook. Ik snap niet zo goed wat er is gebeurd, het is niet te bevatten. Ik kan ook niet meer positief denken. Gister was ik zo in paniek en zo ontzettend gekwetst en verdrietig dat ik hoopte dat ik zou gaan bloeden. Ik voel me niet meer zwanger, ik voel me eenzaam en in paniek en wil zo graag aan haar bewijzen dat ik de vrouw van zijn dromen ben en dat deze baby een zegen is in plaats van alleen een last. Ik ben zo boos ook. Hoe durft ze al die dingen over mij te zeggen. Pff. Ik ben kapot.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Oei dat is echt heftig! Probeer jezelf rustig te krijgen hoe moeilijk het ook is. Een jaloerse moeder is natuurlijk echt heel heftig maar ze moet ook inzien dat haar kleine jongen geen kleine jongen meer is en zelfstandig genoeg om een gezin op de wereld te zetten. Ik hoop voor je dat je zwangerschap wel goed blijft gaan ondanks deze spanning. Heb je met je eigen moeder wel een goede band? Sterkte!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Mamalien, volgens mij heb je mijn berichtje een beetje verkeerd gelezen. Het gaat juist om de relatie tussen mij en mijn moeder. Mijn schoonmoeder is echt de allerbeste die je kunt wensen gelukkig!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Oh stom van me! Sorry. Gelukkig heb je wel je schoonmoeder dan maar je eigen moeder is wel erg belangrijk voor je natuurlijk. Erg heftig hoor, ik hoop echt voor je dat het beter zal gaan.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Nee Mamalien reageerde op mijn bericht. Sorry.  Ik moest het even kwijt en zette dat dus hier neer. Bij mij gaat het dus wel om mijn schoonmoeder die mij niet met haar zoon wil zien. 

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Oh ja zo zat het hihi ik moest even terug lezen hoor, inderdaad was dat op jouw berichtje mama-Eva. In ieder geval beide een erg lastige situatie :(

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ach Samantha toch, dat klinkt als een hele heftige en nare situatutie. In deze tijden heb je steun en positiviteit nodig, en komt dit niet van je moeder, zoek het dan maar bij andere. Nee, je bent niet egoistisch! Hetgene wat nu belangrijk is, is je kindje. Dat staat voorop. Deze periode moet je omringd zijn met mensen die je vertrouwd en je steunen, niet mensen die je zoveel energie kosten en zo veel verdriet opleveren. Ze zoekt het inderdaad maar even uit. Hopelijk draait ze wel bij. Richt je op je zwangerschap, jouw gezondheid en je relatie en op fijne vrienden om je heen.   Succes met alles meid!!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Oh, die anonieme reactie was van mij!!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Oh, die anonieme reactie was van mij!!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden