anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 3 reacties

 

Ben benieuwd naar persoonlijke ervaringen. Ik lees op internet uiteraard overal het advies om na ongeveer 6 weken het sporten weer rustig op te bouwen, etc. Ik begrijp dat 'impactgevoelige sporten' wat meer risico's met zich meebrengen in verband met verzakking van je baarnoeder. Alles is nog week doordat het hormoon relaxine nog in je lichaam zit. Maar ik ben benieuwd naar ervaringen van dames die wat 'ruigere' sporten beoefenen, waarbij je ook nog wel eens ten val wil komen. Ikzelf doe namelijk aan skateboarden en kom daarbij regelmatig ten val. Ook doe ik truken waarbij ik van muurtjes en trappetjes afspring. Ik kan niet wachten om na de bevalling mijn hobby weer te gaan beoefenen, maar ben bang dat ik mezelf te veel overschat, dat ik te vroeg begin, en dat ik een baarmoederverzakking krijg en dan ben ik nog verder van huis. Hoe lang hebben jullie gewacht tot jullie weer echt konden sporten? Hebben jullie problemen ondervonden? Zijn jullie te vroeg begonnen? Alvast bedankt!!

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Wat naar Carola! Jouw geval lijkt me wel heel extreem. Ik neem aan dat de meeste vrouwen dit niet hebben, zeker niet na 19 maanden rustig aan doen. Hoop dat het gauw wat beter wordt!   Kun je echt een gleuf voelen tussen je buikspieren? Wat bizar. Hoe lang duurde het bij jou voordat je weer begon met oefeningen, zwemmen, fietsen?     Groetjes, kim

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Op aanraden van de kraamverzorgster heb ik gewacht tot ik geen gleuf meer voelde bij mijn buikspieren Nou ja, dat mijn vingers er niet meer tussen pasten. Toen ben ik weer met buikspieroefeningen, zwemmen en fietsen begonnen. En ook nog een tijd lang de oefeningen van zwangerschapsyoga gedaan om de kringspieren te verstevigen. Ik had in het begin nog wel eens last van een paar druppeltjes plas die ik verloor als ik bijv. opstond, een sprintje trok of de trap op rende. Luister naar jezelf zou ik zeggen, maar neem de wijsheid van deskundigen wel mee. Probeer een keer uit en bouw het langzaam op.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Heey, Ik adviseer je om lang te wachten! Ik heb na de bevalling van mijn zoontje, nu 19 maanden, niets geks gedaan. Wellicht wat huishoudelijke taken en gewandeld! En nu zit ik met een vagina wand verzakking.. niet alleen je baarmoeder kan verzakken, maar het hele zooitje daar... Ik ben volgende maand 25 en ik kan je vertellen dat het niet grappig is om zo jong al een verzakking te hebben. Ik ben vorige maand bevallen van mijn 2e, en in die zwangerschap gebeurde het nog weleens dat mijn vaginawand naar buiten kwam... Dus, echt! Hoe graag je ook wil, geef je lichaam echt de tijd om te aan te sterken en te "revalideren" na je bevalling! Groetjes, Carola

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden