Anoniem 7 jaar geleden 2 reacties

 

Toen ik voor het eerst naar de gynaecoloog ging om te checken hoever ik was ontdekte hij niet een maar 2 baby's! Dat was even schrikken, maar om heel eerlijk te zijn had ik al zo een vermoeden. Moeder instinct denk ik :) . Hij zei wel meteen dat een ervan waarschijnlijk niet verder zou groeien en helaas is hij inderdaad na 7/8 weken gestopt met groeien. Ik was wel verdrietig natuurlijk, maar het had zo moeten zijn. Als hij dat toen al kon zien, was hij of zij gewoon niet goed ontwikkeld...
 
Nu ben ik 25 weken ver en nu gaat het met de andere baby goed! (was ook even sprake van onzekerheid, maar dat zit inmiddels nu goed gelukkig!) en ik ben superblij, voel me ook goed maaaarrr...ik ben al best groot voor iemand van 25 weken. Heel veel mensen denken dat ik bijna ga bevallen! Zelf voel ik mij ook echt enorm en stoor me er ergens ook aan. 
Maar dat komt vooral door de opmerking, die ik bijna dagelijks naar mn hoofd geslingerd krijg: Weet je zeker dat het er 1 is? Nou bedoelen mensen het soms als grap, maar soms ook als een serieuze vraag maar wat zeg je dan!? 
 
Ik lach altijd wel en zeg ja weet het zeker, maar vanbinnen word ik zo verdrietig natuurlijk. Ik had wel een tweeling kunnen hebben. Maar dat word het niet meer en ik probeer dat gewoon te accepteren. Toch word ik er dagelijks mee geconfronteerd en dat doet gewoon pijn. 
 
Ik weet ook niet of dat ook de reden is waarom ik zo snel zo groot werd. Ik kan me voorstellen dat je lichaam zich van begin af aan gewoon voorbereid op een tweeling. Je hebt toch dubbele hormonen denk ik? 
 
Zijn er meer vrouwen met deze ervaringen?

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

Anoniem 7 jaar geleden

Ik kom je bericht toevallig tegen. Aan het begin van mijn zwangerschap had ik last van bloedingen en heb ik een vroege echo gehad. Er was er ook sprake van een "tweelingzwangerschap in aanleg". Ook ik kreeg te horen dat één van de twee het zeer waarschijnlijk niet ging redden en dat er daardoor ook een risico bestond voor het andere vruchtje. Toen ik 7 weken zwanger was, is één van de vruchtzakjes ook met een bloeding afgestoten. Het goede vruchtje is toen blijven zitten en inmiddels ben ik 39 weken zwanger en de bevalling aan het afwachten. De beginperiode van de zwangerschap was ontzettend onzeker en ik kon pas echt genieten toen ik de 12 weken ver voorbij was. Al heb ik wel altijd veel vertrouwen gehad in deze baby, juist omdat hij/zij al zo veel doorstaan had.  Ook ik kreeg gekscherend vaak de vraag of ik zeker was dat het er maar één was. Niet leuk, maar ik heb het meestal weggelachten en afgewimpeld. Bij een enkeling heb ik wel het hele verhaal gedaan. Ik vond het wel vreemd dat ik opmerkingen kreeg, daar ik (nog altijd) een bescheiden buik heb en ook qua gewicht niet te veel ben bijgekomen. Ik heb wel bij aanvang van de zwangerschap ontzettend veel krampen gehad, ik heb atijd gedacht dat dat veroorzaakt werd doordat het lichaam ruimte wilde maken voor twee.   Ik heb altijd geprobeerd nuchter te blijven onder het hele gebeuren. Het was immers heel vroeg al misgegaan en het hartje van de tweede heeft nooit geklopt, maar soms komen de gedachten wel bovendrijven. Het heeft toch een plekje moeten krijgen. Het is gewoon dubbel, aan de ene kant heb je toch te maken met een miskraam en aan de andere kant met het geluk van een voorzettende zwangerschap.  Heel veel succes met de rest van de zwangerschap.Probeer te genieten en opmerkingen los te laten. Mensen hebben geen idee dat ze daarmee wellicht iets kwetsends kunnen zeggen. 

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi mama kel, Ik heb geen ervaring met Tweelingen, maar jeetje wat lijkt het me zwaar als je elke keer die opmerking krijgt. Heel confronterend. Ik denk ook wel dat je lichaam zich voorbereid op 2 baby's maar ja ik weet dat niet zeker natuurlijk. Wat zegt de vk ervan?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden