anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 4 reacties

 

Hallo!

Na een test (of 3) te hebben gedaan, weet ik dat ik sinds 4 Maart dat ik zwanger ben.

Erg onverwachts-het went nu nog, maar we zijn er toch erg blij mee!! Al zitten wij in een erg moeilijke situatie op dit moment, geen huis etc, etc, weten we dat alles op plaats zal vallen voor November wanneer ik uitgerekend ben. Dat wij nu bij mijn ouders thuis zijn komt dan ook omdat we heel lang in het buitenland zijn geweest en nu weer stukje voor stukje ons leven moet oppakken in Nederland. Ook onze bruiloft was gepland voor October; Nou, 8 maanden zwanger op je eigen bruiloft...? Uitstellen dus! En ik vind het niet erg...

Maar zoals jullie begrijpen is mijn situatie echt niet ideaal op dit moment en daar wordt ik regelmatig aan herinnerd door mijn vriendinnen. "Het is toch erg om bij je ouders te moeten wonen?" "Hoe kan je nou geen rijbewijs hebben op 26?" (Als je jaaaaren lang in het buitenland zit is het moeilijk een geldig rijbewijs te halen voor Nederland, of niet soms?) "Waar ga je wonen?" En ook "als je maar niet zwanger wordt!" zijn opmerkingen die vaak langs komen.

Een van deze vriendinnen probeert al bijna 2 jaar zwanger te worden. Ze zijn verscheiden behandelingen ondergaan en nu nemen ze even een break omdat het allemaal te veel werd. Maar ze heeft er altijd moeite mee als iemand in haar directe omgeving zwanger wordt. Zelfs een familielid die onlangs het nieuws aan haar heeft moeten breken ontwijkt ze nu volkomen. En bij mij kan ze altijd terecht om te vertellen hoe erg het voor haar is. Dat ze regelmatig in tranen uitbarst, dat haar relatie er soms onder lijdt, dat ze om niks anders wenst.

Hoe kan ik haar nou vertellen dat ik zwanger ben? Ten eerste weet ik nu al wat voor kritiek ik kan verwachten van al mijn vriendinnen omdat mijn situatie is zoals het is. Ten tweede; het was totaal ongepland! 1 Keertje onveilig gedaan en gelijk zwanger. Terwijl zij maandelijks naar zwangerschapstesten zit te staren en er maar 1 streepje tevoorschijn komt.

Hebben jullie ooit zo'n situatie meegemaakt?

Ook ben ik bang (en ik weet zeker dat dit gaat gebeuren) dat ze me totaal ontwijkt als ze weet dat ik zwanger ben. Hoe moet ik hier dan op reageren? Contact zoeken of haar juist even met rust laten?

Het is zo moeilijk want eigenlijk wil je zulk nieuws aan heel de wereld vertellen! Maar het wordt een stuk minder leuk als je er iemand hele erge verdriet mee doet...

Alvast bedankt voor jullie reacties,

S.

Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi Silvestri, Zo te horen zijn jouw vriendinnen een beetje jaloers en lijken het jou niet te gunnen. Ik weet niet of je ze daarom wel goede vriendinnen kunt blijven noemen... Echte vriendinnen staan altijd voor elkaar klaar. Denk wel dat het verstandig is dat je die ene vriendin met rust laat en wacht tot ze eventueel weer contact met jou opneemt mocht ze daaraan toe zijn. Misschien heeft ze even tijd nodig... Ondertussen zou ik zelf aan het idee wennen dat jullie een kindje krijgen en probeer ervan te genieten :)  

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties... Ik heb het haar eindelijk verteld. Eerst deed ze er heel begrijpend over. We hebben nog een keer afgesproken en totaal niet over zwangerschap gehad. Ik heb haar nog een paar berichtjes gestuurd waar ik hele korte antwoorden op terug kreeg... Ik denk dat ik haar beter even met rust laat. Jammer, want voor mij is dit ook niet makkelijk. Het is totaal ongepland en we zijn nog lang niet voorbereid op een kindje. Dus ik heb ook mijn vriendinnen nodig in deze tijd, net zoals ik er graag voor hun/haar wil zijn... Maar van alle kanten waren de reacties niet erg entousiast of gemeend. Van een andere vriendin zelfs te horen gekregen dat ze niet bevriend is met mensen met kinderen omdat het gewoon niet meer klikt nadat ze kinderen hebben gekregen. Ik ben 26. We zijn toch geen tienerouders of wel? En ik vind het heel erg, maar als ik moet kiezen tussen mijn vrienden en mijn kind.... dat wordt makkelijk... @awjager, je hebt gelijk. Je hebt het nu eenmaal niet voor het zeggen. Jammer genoeg ook niet over mensen die je dacht goed te kennnen.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Mijn vriendin wil al jaren zwanger worden en het is haar eens gelukt alleen kreeg ze toen een miskraam. Ik had al een kind en zweerde toen al heel lang nooit meer aan kids te beginnen. Dus toen ik 13 jaar later toch weer zwanger werd was het even slikken om het haar te vertellen omdat zei het zo graag wil. Ze was dolblij voor mij en voor haarzelf had ze het wel moeilijk maar dat vond ze niet eerlijk om mij te verwijten. Dat vind ik ook bij jou vriendin als ze je gaat ontlopen omdat jij wel zwanger bent is dat haar probleem tuurlijk is het niet leuk voor haar en moeilijk maar ja daar kan jij niks aan doen. Dat jou situatie nu zo is zoals het is doet er niet toe en is voor een ander totaal niet belangrijk. Mijn zus ook die heeft 7 jaar geprobeerd zwanger te raken het is uiteindelijk gelukt ik was vlak na haar zwanger in een wip zeg maar hahahaha dat heeft ze mij ook niet kwalijk genomen want je hebt het nu eenmaal niet voor het zeggen

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik heb zelf zoiets nog nooit mee gemaakt. Lijkt me ook niet erg prettig. Ik las laatst een artikel over vrouwen die zwanger proberen te worden maar bij wie het niet lukt, omdat ze er te veel mee bezig zijn. (misschien bij je vriendin ook het geval?) Ik vind niet dat je het moet verzwijgen omdat je haar er eventueel pijn mee zal doen. In plaats van haar verdriet te uiten(en je dus te ontwijken) zou ze blij voor je moeten zijn! Ook al is dat natuurlijk lastig in haar situatie. Als ze echt een vriendin van je is, zou ze haar eigen issues aan de kant zetten en blij voor je zijn. Dat is tenminste hoe ik dat zou zien, een van mijn beste vriendinnen heeft tot nu toe alleen maar haar zorgen geuit en niet eens gefeliciteerd gezegt. heb het gisteren met haar besproken wat me dwarszit. Zij bleek niet eens door te hebben dat ik er zo mee zat. Tip van de dag: communiceer met elkaar, dan blijkt het vaak minder erg te zijn dan je dacht :)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden