Anoniem 7 jaar geleden 2 reacties

 

Hoi,

Ik heb even nood om alles van mij af te schrijven.
Ik ben momenteel 33 weken zwanger van mijn eerste kindje. Mijn man en ik zijn er super blij mee! Maar mijn baas ( dat een vrouw is en zelf 2 kids heeft) maakt mijn leven ondragelijk. Ik werk daar nu 2 jaar als bediende en zij neemt het mij kwadelijk dat ik zwanger ben, zij en mijn andere collega vinden dat ik het met hun had moeten overleggen om te kijken of de zwangerschap wel past in het bedrijf. Wat dikke zever is natuurlijk! En sinds ik heb laten weten dat ik zwanger ben, worden de pesterijen steeds erger! Het negeren van mij, zij vernederen mij, roepen tegen mij, schuiven dingen in mijn schoenen die ik niet heb gedaan, geven mij opdrachten die niet in mijn takenpakket staan ( poetsen), laten mij dingen dragen dat fysiek niet meer kan (zoals zware dozen). Omdat dit allemaal is gebeurd ben ik 5 weken thuis geweest omdat ik op was van de stress! Want als je ergens 8u per dag moet zijn waar je u niet goed voelt is lang!
Morgen begin ik terug tevweken zodat ik na de bevalling zo lang mogelijk kan thuis blijven... Dat ik terug begin te werken is dik tegen de zin van mij baas, want nu moet zij 2 maal gewaarborgdloon betalen. Zij heeft het mij al laten weten dat zij mij woensdag naar de controle arts zal sturen. En zij hoopt er natuurlijk op dat die arts mij ongeschikt zal verklaren. Ik kijk er erg tegenop om morgn opniuw te beginnen want zij gaan mij behandelen als een crimineel. Hebben jullie tips om mijn laatste weken daar door te komen?

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

Anoniem 7 jaar geleden

Is zij overspannen of zo mijn hemel wat is zij verkeerd bezig zeg. En dat je collega er in mee gaat vind ik echt erg. Het maakt niet uit of je nu met 4 weken op verlof gaat of met 6 je hebt en blijft recht hebben op 3 maanden. Stel dat je verlof in gaat met 6 weken van te voren en je kindje komt te vroeg dan reken je de rest van de tijd er achter aan dus wat is haar probleem? Of je nu met 4 weken of 6 weken gaat is echt geen profiteren dat is te belachelijk voor woorden. Je moet je niet laten intimideren door haar. Jou gezondheid en die van je kindje staat voorop dat is belangrijk. Deze stressige omgeving is helemaal niet goed voor jullie. Ik neem aan dat je een vast contract hebt bij dat bedrijf? Zo ja dan kan ze wel aankomen met iets nieuws maar dat nooit en tenimmer tekenen als je dat weigert zal ze misschien wel dreigen maar geloof me ze heeft geen poot om op te staan. Ik snap dat je geen zin hebt in ellende maar die ellende word door haar veroorzaakt en niet door jou hou dat in je achterhoofd. Je bent zwanger geen crimineel. Als je het zo moeilijk hebt meld je ziek en ga naar de huisarts neem je man mee en vertel de arts wat er allemaal gaande is en dat je dat niet trekt helemaal niet nu je zover in de zwangerschap zit jou en je kindje zijn gezondheid meid die zijn belangrijk. Dan kan zij tieren en kwaad wezen wat ze wil daar is totaal geen reden voor ik denk eerlijk dat zij met een probleem zit niet goed in haar vel zit misschien draait de zaak niet goed is zij overspannen ik weet het niet maar zo klinkt het wel. Praat anders met de bedrijfsarts zelf als je weet wie dat is. Dan kan hij dat weer aan haar doorgeven en kan ze helemaal geen kant meer op. Neem anders je man mee naar het gesprek die zal dan op de achtergrond zitten en er niet mee bemoeien maar als het mis gaat kan hij je tegen houden iets te tekenen wat jij niet wilt en ook beter is van niet te tekenen want dat is alleen maar nadelig voor jou. Sterkte ermee en als je wilt praten mail me gerust  

Anoniem 7 jaar geleden

Probeer het van je af te laten glijden en niet persoonlijk op te vatten. Ik zou wel de controle arts vertellen over de situatie. Sorry ik heb geen beter advies, succes!!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden