Anoniem 7 jaar geleden 7 reacties

 

Hallo allemaal!

Ik ben nieuw hier :)  Ik zou graag in contact willen komen en ervaringen horen van vrouwen die ook overgewicht hebben en zwanger zijn. Hiermee bedoel ik natuurlijk dat deze vrouwen al overgewicht hadden voordat ze zwanger werden.

Ik ben zelf nu 12 weken zwanger en heb flink overgwicht. Krijg ook een medische bevalling en loop nu in het ziekenhuis als voorzorg. Verder verloopt alles wel normaal bij me. Bloed moet nog onderzocht worden (heb naalden/prikfobie dus duurt even), maar bloeddruk is in orde en ook de ontwikkeling van mijn kind verloopt goed :)

Ik vind het goed dat ze extra op je letten als je overgewicht hebt, maar is soms ook vervelend omdat ze er standaard vanuit gaan dat het slecht zal aflopen en dat maakt me soms zenuwachtig. Helemaal omdat dit mijn eerste kindje en zwangerschap is. Begrijp me niet verkeerd, ik ken de risico's en snap dat dokters dat moeten melden, het is alleen soms beetje veel zeg maar.

Daarom wil ik jullie ervaringen horen. Ook als je al bevallen bent als vrouw met overgwicht :)  
Ben benieuwd naar jullie ervaringen, meningen, etc. Daarnaast ben ik gewoon benieuwd hoe alles verloopt voor ons 'type' vrouw om het even oneerbiedig te zeggen.... Hiermee bedoel ik groei van onze buik en hoe dat te zien is en wanneer het bij jullie te zien was dat je zwanger was/bent? Hoe echo's verlopen, complicaties, kleding, hoe het voelt om je buik te 'mogen showen', en nog veel meer! :)

ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

Liefs,

Nathalie

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

Anoniem 7 jaar geleden

Dit is mijn tweede zwangerschap, BMI was 29 voor ik zwanger werd. Mijn gewicht was dus wat aan de hoge kant, maar nog niet heel schokkend. Wel moest ik een paar keer extra bloedprikken om te controleren op suikerziekte, maar de uitslagen waren steeds goed. Voor mijn eerste zwangerschap was ik 10 kilo lichter, toen was mijn gewicht geen issue. Hoewel de verloskundige er geen commentaar op levert, ben ik zelf wel erg bezig met mijn gewicht deze keer. Ik wil aan de ene kant niet te veel aankomen, maar heb aan de andere kant weinig discipline wat snoepen betreft. Zeker als ik moe ben of een dipje heb, ga ik snaaien.  Opmerkingen over mijn grote buik komen dit keer harder aan. Ik ben nu 34 weken en 12 kilo aangekomen. Ik ga dus wel wat boven het gemiddelde uitkomen, maar het is nog onder controle. Toch vind ik het vervelend. Halverwege de zwangerschap vroegen mensen al of ik al bijna uitgerekend was, daardoor voel ik me enorm. Ik merk dat ik hierdoor minder geniet van de zwangerschap dan de vorige keer. Het extra gewicht meesjouwen is best vermoeiend. Ik heb dit keer meer last van bandenpijn en mijn bekken, al komt dit bij een 2e zwangerschap wel vaker voor (alles is al wat opgerekt). Ik paste ook niet alle positiekleding van de vorige keer meer, dus moest toch weer nieuwe spullen kopen. Aan de ene kant leuk, maar aan de andere kant een hele uitgave.  Mijn conclusie is dan ook: was ik maar afgevallen voordat ik weer zwanger werd. Als we in de toekomst nog een 3e willen, zal dat echt wel moeten. Eerst maar eens bevallen en hopelijk een halfjaar borstvoeding geven. Wat er daarna nog niet af is, zal ik zelf moeten doen met sporten en dieeten. Daar zie ik best tegenop.  Aan de andere kant: de vorige keer was ik 20 kilo aangekomen en ging 15 kilo er vanzelf vanaf (in een jaar tijd, met 3 maanden borstvoeding). Toen had ik dus nog 5 kilo over, maar heb er stom genoeg nog 5 kilo aangesnoept. Stresseten hè...

Anoniem 7 jaar geleden

@Linda, fijn dat je ondanks je PCOS wel zwanger bent geworden. Ik ken ook mensen waarbij het daardoor niet wil lukken.  Bij mij maakte mijn gewichtstoename trouwens niets uit voor de vruchtbaarheid. Na het stoppen met de pil was ik de eerste keer binnen 2 maanden zwanger, nu na 3 maanden.

Anoniem 7 jaar geleden

In je zwangerschap is het niet verstandig te dieeten dat kun je na je zwangerschap wel weer doen. Ik ook heb wat overgewichgt mijn bmi is ook wat hoger dan het gemiddelde maar ik heb ze er toen ik zwanger was nooit over gehoord. Ja mijn gewicht 1 keer ja beetje hoge kant maar verder niks. Onder de zwangerschap ook nooit hoeven wegen. Nu viel ik in het begin af en daarna niks aangekomen maar in totaal maar 3 kilo aangekomen in de zwangerschap. Pas na de bevalling viel ik eerst weer veel af endaarna kwam ik weer aan zucht. Moet nu toch echt weer flink afvallen al is het alleen maar ijn buik die in de weg zit voor de rest niet. Mijn zwangerschap verliep prima nergens last van zelfs ietsie lage bloeddruk das altijd beter dan hoge. Alle waardes waren goed

Anoniem 7 jaar geleden

Helaas mag je niet echt diëten tijdens je zwangerschap. Maar wel goed uitkijken met suikers en koolhydraten. Succes!

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi Ik ben net 6,5week zwanger van ons 4e kindje. De andere kids zijn 15,13 en 10 jr dus een nakomertje. Ik heb ook overgewicht door medicijnen ben ik 10 kilo aangekomen. Ik probeer nu heel erg op m'n eten te letten en ben lid van een besloten groep via Facebook. Koolhydraatarm eten. Geen idee of het mag wil ik nog ff navragen. Ik wil echt niet teveel aankomen maar wel voldoende binnenkrijgen voor m'n kindje. Iemand nog tips?? Ik moet nog horen hoe of wat qua bevallen etc. Morgenavond m'n 1e echo en hoop zo dat alles goed is. (Heb al 3 miskramen achter de rug) Sterkte jullie met alles! Grtjs

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi Nathalie, Ik heb PCOS (storing in de hormoonhuishouding) en heb mede hierdoor last van overgewicht. Ik heb een BMI van 31. Ik ben al moeder van een zoon van drie en ben nu 25 weken zwanger van nummer twee. Door de pcos kon ik ook moeilijk zwanger worden. Had jij daar ook moeite mee? Ik ben tot nu toe 4 kilo aangekomen, dus dat is netjes voor het aantal weken en mijn bloeddruk is 110/60. Het enige waar ik last van heb is van mijn bekken, maar volgens de fysio heeft dat niks met mijn gewicht te maken. Ik weet dat vrouwen die een hogere BMI hebben rond 24 weken een glucose tolerantie test krijgen omdat de kans op zwangerschapdiabetes hoger is. En dat je boven een bepaald BMI niet meer thuis mag bevallen. Maar ik moet hoe dan ook in het ziekenhuis bevallen omdat mijn zoon met een keizersnede is geboren. Ik begrijp trouwens dat je soms moe wordt om er continu aan herinnerd word dat je overgewicht hebt, alsof je dat zelf niet weet. Ik zou je willen aanraden om dat ook te bespreken met je verloskundige/gynaecoloog. Soms hebben ze zelf niet door hoe storend en demotiverend dat jan werken. Heb je trouwens veel last van kwaaltjes en hoe gaat het tot nu toe met je zwangerschap? Groetjes Linda

Anoniem 7 jaar geleden

Ik heb trouwens ook een account aangemaakt, ik ben ook nieuw op dit forum

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden