anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 3 reacties

 

Dag beste dames,

Ik heb van mijn verloskundige het advies gekregen om iets van zwangerschapsvoorbereiding te gaan doen.
Nou ben ik mezelf dus enorm aan het orienteren en ben benieuwd of er dames van jullie zijn die iets doen zoals:

- Zwangerschaps zwemmen
- Yoga
- Zwangerschaps gym
- Enz enz enz.

Wat doen jullie? En wat is jullie ervaring. Momenteel lijkt zwangerschaps zwemmen mij het leukst en fijnst.

p.s. Belangrijk om te weten is dat ik deze voorbereiding zonder mijn partner ga doen, gewoon omdat wij samen besloten hebben dat dit niks voor hem is en hij zich daar absoluut niet bij op zijn gemak voelt. Ik waardeer zijn eerlijkheid hierover en vraag dan ook niet een mening over deze keuze die wij gemaakt hebben.

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik heb vanaf 22 weken iedere week zwangerschapsyoga gedaan en vond het erg relaxed. Ik ben over het algemeen niet zo'n zweverig type, maar de lessen die ik heb gehad focusten vooral op ontspanning on ademhalingstechnieken. Was voor mij even 1,5 uur verplicht ontspannen; heerlijk!  Het is denk ik sterk afhankelijk van je docente, maar die van mij vond ik heel prettig: geen verplichte pufsessies, maar meer manieren van ademhalen die je kunnen helpen te ontspannen. Zowel tijdens de bevalling en zwangerschap, of gewoon in je dagelijks leven. Het maakt zelfs dat ik op dit moment erg uitkijk naar de bevalling... (maar dat verandert vast als het zover is). Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik heb niks gedaan omdat ik het gewoon verschrikkelijk vind zo'n huf en puf cursus bah zeg. Mijn man wilde juist wel gaan hahahaha maar ik niet dus dat ging mooi niet door. Bij mijn vorige zwangerschap heb ik het wel gedaan toen samen met een vriending tegelijk zwanger maar leuk vond ik het niet en stopte al vrij snel weer. Wat ik wel leuk vond toen was zwemmen nou ja leuk leuk het was wel ontspannend zeg maar. Maar ik vond het zo;n getrut allemaal.. Stomme was al die trucjes die wij toen leerden moest ik direct weer afleren met de bevalling was allemaal niet goed. Dus vandaar dat ik deze ronde lekker heb overgeslagen en mooi mijn tijd aan andere dingen heb besteed zoals lekker met een vriendin te lunchen en dat soort dingen ook heerlijk ontspannen. Ik vindhet maar geldklopperij want goedkoop is het niet. Maar als je echt iewts wilt doen dan zeg ga lekker zwemmen dat is best te doen 

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Heey Samantha, Is er een speciale reden dat je vk dit geadviseerd heeft, misschien dat dit mee kan wegen in je keuze? Bij mij vragen ze wel of ik iets ga doen, maar adviseren niks. Ik heb in beide zwangerschappen dan ook niks gedaan. Al leek zwangerschapsyoga mij wel enigszins leuk. Alleen de kosten (iets van 200€)en het feit dat het op vooraf bepaalde avonden is, hield mij tegen. Ik werk in wisselende diensten en dat maakt het erg lastig. Met een avonddienst ben ik dus aan het werk maar als ik ochtenddienst heb, moet ik de andere dag om 04:30 mijn bed alweer uit. Zwemmen deed ik af en toe met mijn zoontje, dit was wel leuk om te doen. Maar dat is babyzwem en daarna nog vrij zwemmen. Je kunt ook zelf gaan wandelen, dat is ook gezond. Ik heb een hond en moet dus bijna dagelijks wel een stukje lopen. Al gaat dit steeds moeizamer, haha. Nog 5,5 week tot de uitgerekende datum en ik heb behoorlijk last overal van.... Ik kan je niet echt een tip geven met wat je zou kunnen doen, omdat ik dus beide keren niks gedaan heb. Maar yoga of zwemmen lijken mij het prettigst :-)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden