anoniem

Anoniem 5 jaar geleden 3 reacties

 

Hallo allemaal,

Ik heb momenteel een beetje moeite met mijn relatie. Vriendlief is werkloos helaas. Ik daarentegen dus niet..

Ik werk fulltime, ben aan het afstuderen en thuis wordt er ook verwacht dat ik het volledige huishouden draai. Eigenlijk is mijn energie best wel op en heb ik hier helemaal geen kracht voor.. Vriendlief zit de hele dag op z'n reet spelletjes te spelen of tv te kijken of weet ik veel wat, maar het is absoluut niks in het huishouden. Vervolgens krijg ik elke dag naar m'n hoofd dat het huis niet opgeruimd is, de kastjes niet gestoft zijn etc. In mijn ogen een kleine moeite om te doen als je toch de hele dag alleen thuis zit. Het enigste wat hij wel doet is koken elke avond omdat ik laat thuis ben. 

Dit levert regelmatig veel spanningen op thuis. Ik wil heel graag veel doen, alleen lichamelijk lukt dat nu gewoon niet. Daarbij vind ik het zelf ook onnodig dat ik alles zou moeten doen. Hij heeft meer tijd dan ik. Zijn gemopper op mij kost mij nog meer energie eigenlijk, ik baal er onwijs van en voel me steeds onzekerder worden. Beetje het gevoel dat ik niet echt iets goed kan doen.

Zojuist kreeg ik letterlijk de opmerking 'ik ben je gewoon helemaal zat' naar m'n hoofd. 

Ik merk dat dit soort spanningen voor enorm veel gespannen buiken zorgen. Daarbij twijfel ik steeds meer of die kleine eigenlijk wel in een goed huis (bij ons dus) terecht komt en of ik het wel samen met m'n vriend wil doen.

Iemand tips hoe je om moet gaan met dit soort situaties? Ben het huilen inmiddels wel beu. :-(

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

anoniem

Anoniem 5 jaar geleden

Ik verbaas me zo dat ik hier helemaal geen reacties lees? Hoever zwanger ben je nu? Is jou vriend verder betrokken? Gaat hij bv. mee naar de verloskundige? Ik ben zelf 18 weken zwanger.

anoniem

Anoniem 5 jaar geleden

Ik ben 29 weken zwanger. Hij is juist heel erg betrokken. Wil geen afspraak met de vk of wat dan ook missen.

anoniem

Anoniem 5 jaar geleden

Nouja zeg, ik zou zeker even een gesprekje aangaan met vriendlief want zo werkt het natuurlijk niet. Hij moet even volwassen worden nu, hij word tenslotte vader. Je draagt ook zijn kind en dat is alles behalve een eitje. Hoe relaxer jij bent hoe beter voor jullie ongeboren kindje. Dus als je na een hard werkende dag thuiskomt en dan ook nog het huishouden voor je rekening moet nemen komt dat niet ten goede van jou en jullie baby. Dat hij alleen kookt is echt niet genoeg, zeker niet als je thuis zit zonder werk. En ik denk dat je vriend ook veel beter in zijn vel gaat zitten als hij wat meer energie verbruikt en wat nuttigs doet in huis (vergeet dan niet te zeggen hoe je waardeert wat hij heeft gedaan of hoe fijn je dat vind :) ) Op die manier heeft hij een voldaan gevoel van de dag en zal hij zijn frustraties minder snel op jou afreageren. En zo wordt jullie relatie er nog eens hartstikke gezellig op. Het is wel belangrijk denk ik om het gesprek niet verwijtend in te gaan, dat werkt dan averechts natuurlijk. Maar gewoon benoemen dat het voor jou te veel is en of hij de volgende dag niet een aantal taakjes voor je wilt doen (maak een lijstje met huishoud klusjes die je hem vraagt te doen) En dan natuurlijk niet gelijk zeuren als hij de gekleurde en witte was door elkaar mikt. Opbouwende kritiek he! :) Nou meid misschien heb je hier iets aan. Succes!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden