Anoniem 5 jaar geleden 1 reactie

 

Hallo allemaal! 

Mijn naam is Jessie en ik ben 21 jaar oud. Ik doe op dit moment de opleiding verzorgende IG. 

Ik heb op dit moment iets meer dan 1 jaar een relatie met mijn vriend, maar ik ken hem al 6 jaar en we zijn ook elkaars best friends.. Op dit moment zijn wij heel erg aan het twijfelen over of we nu al een kindje willen. Aan de ene kant willen we dit heel graag, en dat om meerdere redenen. OA; ik heb PCOS en daardoor minder vruchtbaar dan "normale" vrouwen. Ik krijg op dit moment helemaal geen menstuatie maar ik kan voor medicatie naar een gyneacoloog gaan als er een kinderwens bestaat. Dan kan het alsnog wel een periode duren voor ik werkelijk zwanger raak maar niet langer als "normaal". 

Ik weet alleen niet of het verstandig is om een kindje te krijgen tijdens de opleiding. Ik zit op dit moment in mijn 2e jaar maar ik moet mijn 1e stage van dit jaar opnieuw doen. Ik zal daardoor een halfjaartje of jaar langer nodig hebben. 

Ik vroeg me nu dus af of er dames van rond mijn leeftijd zijn die zwanger waren tijdens een vergelijkbare (mbo3-4) opleiding en rond dezelfde leeftijd, zodat ik van jullie kan horen hoe het is om dat op die manier te doen. 

 

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen! 

Groetjes,

Jessie

Pagina 1, er is 1 reactie.

Anoniem 5 jaar geleden

Hoi Jessie,Ik raakte tijdens een HBO-opleiding (in het derde studiejaar) in verwachting van ons eerste kindje. Het was een deeltijdopleiding, dus ik moest naast de studie ook nog werken. Het is soms behoorlijk pittig om naast je studie een baby te hebben, maar zeker niet onmogelijk! Het hangt ook af van je motivatie om je opleiding af te maken. Ik had meiden op de opleiding die zijn gestopt maar ook meiden die de opleiding hebben afgemaakt.Toen ik zwanger was had ik in de latere periode wel moeite met mijn concentratie. Ik heb zo lang mogelijk de colleges gevolgd en waar mogelijk vooruit gewerkt. Toen mijn zoon geboren was vond ik de gebroken nachten wel zwaar. Ik was niet altijd goed uitgerust om te kunnen leren, hierdoor heb ik wel een jaar langer over mijn studie gedaan. Ook moest ik vakken van het tweede jaar opnieuw doen hoor, heb gewoon wat keuzes gemaakt wat het beste te doen was.Ik zou ook even kijken naar of je school nog wat mogelijkheden geeft voor zwangeren voor zover ze daar duidelijk in zijn. Bij sommige scholen is er echt niets mogelijk en bij andere scholen zijn ze juist heel behulpzaam (zoals het later mogen inleveren van werkstukken, eventueel in een andere periode een tentamen maken etc). Voor mij persoonlijk was het makkelijker geweest als ik in het laatste studiejaar in verwachting zou raken. Nu heeft mijn zoon echt 1,5 jaar niet goed doorgeslapen en zat ik rustig 2 tot 3 keer per nacht op. Later is hij geholpen aan zijn amandelen en sindsdien gaat het super. Door de gebroken nachten heb ik wel wat tentamens opnieuw moeten doen, maar je kind gaat gewoon voor. Ik heb ook veel steun gehad aan mijn moeder en schoonmoeder, daar kon ik hem af en toe brengen als ik wat studeren moest. Verder kon ik, in overleg met mijn studieloopbaanbegeleider/mentor ook werkstukken later inleveren.Succes met je keuze en mocht je vragen hebben stel ze gerust!Groetjes, Louisa

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden