anoniem

Anoniem 5 jaar geleden 2 reacties

 

Beste forumlezers, aankomende ouders, ouders en andere belangstellenden,

Hopelijk zijn wij hier aan het goede adres met deze vraag. Laten we ons eerst even voorstellen: wij zijn twee Psychobiologie studenten aan de Universiteit van Amsterdam en volgen momenteel een cursus ethiek. Wij zijn erg geïnteresseerd in het vraagstuk of de NIPT-test preventief aangeboden moet worden aan iedere zwangere vrouw in Nederland. 

Wij zijn erg benieuwd naar de mening van (aanstaande) ouders en zouden jullie willen vragen die te delen met ons! Mocht dit lastig zijn of liever anoniem, kan ook altijd gebruik gemaakt worden van het volgende emailadres: jill.blok@student.uva.nl

Alvast heel erg veel dank!

Groeten,

Audrey Plat & Jill Blok

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

anoniem

Anoniem 5 jaar geleden

Ik ben ook zeker voor. Het geeft 99% betrouwbaarheid en geen risico's voor het ingeboren kindje. Daarnaast als uit de NIPT blijkt dat er een kindje met een bepaalde afwijking in je buik groeit en je wil de zwangerschap afbreken MOET er voor alle zekerheid nog een vruchtwaterpunctie gedaan worden. Niet elke aanstaande ouder is er klaar en geschikt voor om een kindje op te nemen in het gezin met een afwijking en sommige aanstaande ouders willen dit ook helemaal niet. Het zou dus fijn zijn als de NIPT gewoon preventief aan te bieden, zodat aanstaande ouders een keuze hebben.

anoniem

Anoniem 5 jaar geleden

Ik ben zeker voor. De combinatietest geeft een veel minder nauwkeurige kansberekening en zorgt er voor dat vele vrouwen m.i. onnodig ongerust gemaakt worden over de gezondheid van hun kindje. Dit kan voor veel stress zorgen. De NIPT is vele malen betrouwbaarder en ook nog eens geheel veilig voor moeder en kind.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden