Baby 5 weken oud

Baby 5 weken oud

Als je baby 5 weken is, dan heb je al een hele maand doorgebracht met je kindje en is er als sprake geweest van ontwikkeling op verschillende gebieden. Nu je kindje een maand oud is, wachten er nog meer leuke veranderingen. De ontwikkeling gaat snel en met betrekking tot het eten en het slapen zal er ook het een en ander gaan veranderen. Je kindje raakt zich meer bewust van de omgeving en dat gaat gepaard met het opdoen van veel indrukken.

Ontwikkeling baby van 5 weken

Baby 5 weken oudAls je baby 5 weken oud is, dan zal er sprake zijn van een groeifase op mentaal gebied. De zintuigen worden ineens sterk ontwikkeld en je baby vangt veel meer prikkels uit de omgeving op. Door deze mentale verandering is de kans groot dat je baby zomaar van slag kan raken. Zo kan je kindje ineens vaker gaan huilen en meer aandacht nodig hebben. Dat kan je onzeker maken, want je begrijpt niet waarom je kindje ineens zo onrustig en hangerig wordt. Het is belangrijk om je kindje dan extra veel aandacht te geven en te troosten op het moment dat het nodig is. Deze fase zal niet lang duren en varieert dan een enkele dag tot ongeveer een week.

De groeifase gaat ook gepaard met een beter gezichtsvermogen. Zo kan je baby de ogen nog wat scherper stellen en ook aandacht krijgen voor voorwerpen die op een wat grotere afstand zijn gelegen. Ook de tijd die je kindje naar een voorwerp of persoon zal kunnen kijken, is nu wat langer. Er kunnen nu tijdens het huilen van je kind ook traantjes vrijkomen.

Slaappatroon baby van 5 weken

Op het moment je baby 5 weken is, dan zal de eerste verandering zich in het slaappatroon van je kindje voordoen. Baby’s van 5 weken zullen overdag wat minder gaan slapen en in de nacht wat meer. De nachten zijn nog wel kort, maar de kans is groot dat je vanaf nu wel vijf tot zes uur achter elkaar kunt gaan slapen tot je baby weer wakker wordt. Overdag zal er meer regelmaat optreden in het slapen, zodat er ook wat dat betreft een dagritme ontstaat.

Voedingsschema baby van 5 weken

Doordat je kindje nu een ander slaapritme ontwikkelt, zal ook het voedingsschema vastere vormen aannemen. Een baby van 5 weken heeft minimaal nog vijf keer per vierentwintig uur borstvoeding nodig. Bij het geven van borstvoeding ga je door met het geven van extra vitamine D en K. Als je flesvoeding geeft, dan krijgt je kindje in elk geval nog zes keer per dag de fles in vierentwintig uur.

Vanaf de vierde week geef je al wat meer flesvoeding en dat blijft nog een aantal weken zo. De voedingstijd is natuurlijk afhankelijk van je baby en het slaapritme. De volledige voeding via de fles komt neer op 600 tot 720 ml per vierentwintig uur. Je geeft je kindje dus telkens een fles met een inhoud van 100 tot 120 ml per keer.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Ik kom uit op 6 voedingen per dag (dochter is bijna 5 weken)

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Een baby van 5 weken oud heeft niet minsten 5 voedingen nodig als je borstvoeding geeft maar minimum 8 tot 10!!


Volg ons op social media