Baby 9 maanden oud

baby 9 maanden oud

Als je baby 9 maanden is, dan duurt het niet lang meer voor je kindje echt zal beginnen met praten. Een belangrijke fase dus om door te gaan met het stimuleren van de taalontwikkeling. Op andere gebieden ontwikkelen kinderen van negen maanden zich uiteraard ook steeds verder. Je kind zal namelijk al veel beweeglijker zijn geworden en al met het gezin aan tafel mee kunnen eten van wat er wordt voorgeschoteld. Met betrekking tot het slapen, kan er deze maand een verandering optreden. Niet omdat je kind honger heeft, maar meer door bijvoorbeeld angst om alleen te zijn.

Ontwikkeling baby van 9 maanden

Baby 9 maanden oudNadat je baby 9 maanden is geworden, is er al veel veranderd op het gebied van beweeglijkheid. De wereld wordt steeds een stukje groter en misschien kruipt je kind al de hele kamer door. Let dan extra op de veiligheid en schaf ook een traphekje aan, want als je kind eenmaal kan kruipen, kan het ook de trap op willen klauteren.

De belevingswereld van je kind verandert ook. Zo zullen baby’s graag dingen willen nadoen. Doe bijvoorbeeld maar eens voor hoe je met een potlood wat op papier kunt zetten. De kans is groot dat je kindje al snel de eerste krabbels op het papier zet. Je kindje kan ook aanwijzingen geven door bijvoorbeeld geluidjes te maken en naar een speelgoedje in de buurt te wijzen.

Het spelen wordt steeds leuker, want nu komt het moment dat kinderen het fantastisch vinden om van alles uit elkaar te halen en weer in elkaar te doen. Bijvoorbeeld blokken in een doos doen er weer uithalen. Ook een balletje met een geluid dat over de grond kan rollen is leuk.

Slaappatroon baby van 9 maanden

Als je baby 9 maanden is en al een tijd de nachten doorslaapt, dan kan er deze maand wellicht een verandering in optreden. Bijvoorbeeld als je kind in de nacht wakker wordt en zich ineens eenzaam en angstig voelt. Je kind gaat dan hartverscheurend huilen en misschien niet meer alleen willen slapen. Dit is een goed moment om je kind met een knuffelbeertje te laten slapen. Natuurlijk geef je troost als je kind in de nacht wakker wordt en blijf je er even bij. De verlatingsangst kan zich overigens ook overdag voordoen als je even uit het zicht bent.

Voedingsschema baby van 9 maanden

Met betrekking tot de voeding kunnen kindjes van 9 maanden kunnen er drie maaltijden per dag gegeven worden met de nodige gezonde tussendoortjes. In de ochtend kun je pap maken of een broodje geven met opvolgmelk of borstvoeding. Tijdens de lunch kun je ook weer een broodje geven met drinken in een drinkbeker.

Bij de maaltijd in de avond kan je kind gewoon mee-eten en bijvoorbeeld fijngeprakte aardappeltjes, groente en een stukje vlees krijgen. Ook rijst en pasta, zoals macaroni en spaghetti kunnen prima gegeten worden door kinderen van negen maanden. Eventueel geef je na het eten nog een klein toetje in de vorm van bijvoorbeeld yoghurt. Overdag geef je gezonde tussendoortjes als fruit, rauwkost, soepstengel of rozijntjes.


Volg ons op social media