baby kamer inrichten

Naam: Graafjes
|
Lid sinds 30 nov 2010
Dag Dame's

Ik zit met het volgende probleem.
Wij hebben in huis 3 slaapkamers. De oudste heeft haar eigen kamer. Nu wil ik dus de kamer van mijn jongste dochter van 1  op gaan knappen tot een leuke kamer voor haar en de baby. Maar ik heb tot op heden nog geen idee hoe ik het ga aanpakken. Het is ook geen super grote kamer, maar denk dat er best wat knus van te  maken is.Hebben jullie tips?

Gr

No Avatar
Nina on
Naam: Nina
|
Lid sinds: 13 sep 2010
Hoi,

Gefeliciteerd met je zwangerschap!! 

Ondanks dat de kamer niet zo groot is, kun je er toch wel iets leuks van maken. De baby bedjes kun je eventueel achter elkaar zetten met tussen de bedjes een soort scheidingswandje of -gordijn. Als de kamer lang genoeg is kun je er een commode tussen in zetten. Je kunt de bedjes ook naast elkaar zetten. Het ene bed aan de ene kant tegen de muur en het andere bed aan de andere kant. En leg een vrolijk tapijt in het midden op de vloer. De wanden van de muur kun je dan aankleden met hippe muurschilderijtjes al dan niet met de namen van je kinderen. De kledingkast kun je ook vast wel ergens kwijt tegen een wand? De ruimte in de kledingkast kun je alvast zo indelen dat je een kant hebt voor je dochter én een voor de baby. 

Als je de indeling van de kamer vertelt en de oppervlakte, dan kunnen we misschien nog beter met je meedenken :-)  O ja, en ook niet geheel onbelangrijk, weet je het geslacht van je kindje al? :

Groetjes, Nina 


No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hoi Nina,

Nou je hebt me al helemaal op een idee gebracht.
Het kamertje is smal en lang maar heeft een inbouwkast (ideaal).

De 31 e weet ik wat er groeid in mijn buik, kan niet wachten om het te zien.

Zal morgen even de maten van de kamer gaan meten

gr

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ben benieuwd wat je er van gaat maken! Een inbouwkast is trouwens wel fijn als je al niet zoveel ruimte hebt.
In ieder geval kun je vele kanten op. Ook met een klein kamertje.

Groetjes, Nina

(Ps: Kan niet meer inloggen, vandaar dat ik als anoniem door het leven moet. Ze hebben mijn account verwijderd waarschijnlijk in verband met mijn onderschrift. Jammer!)

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Hoi nina...wat was je onderschrift dan? En email de redaktie even, kun je vragen hoe of wat, kan ook een glitch zijn in het systeem!

No Avatar
Nina on
Naam: Nina
|
Lid sinds: 13 sep 2010
Jennefer, ik denk dat het een probleem met het systeem was. Ik kon dus echt niet inloggen. Heb in ieder geval iets te snel een conclusie getrokken   Maar... hier ben ik dus weer ! 

Sorry Graafjes voor het besmetten van je topic  ;) 

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Haha zie je wel nina? Ik had hetzelfde een paar dagen geleden, het vertelde me dat mijn account verwijderd was! Toen ik de redaktie emailde om te vragen hoe of wat, bleek het een systeem glitch te zijn! Gebeurd wel eens he? ;) welcome back in elk geval!

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hai dame's

Wat raar dat ze je profiel verwijderd hebben. Zo erg is je onderschrift niet.

Maar qua kamertje heb ik veel aan de reactie gehad.

Ik denk dat ik het volgende ga doen;

Achter de slaapkamerdeur zit een kleine ruimte die nu niet gebruikt kan worden, daar zet ik een smalle kledingkast neer.( als die er is anders maak ik hem zelf). Dan haal ik de deur van de inbouwkast eruit en ga ik daar een ingebouwde commode van maken, met teglijk op berg ruimte voor dingetjes die je vaak nodig hebt.

Dan zet ik het bedje van mijn dochter tegen tegen de linkermuur en op de meur komt een leuk kleurtje of een leuke muur schildering. Het baby bedje zet ik dan tegen de muur waar je tegen aankijkt ook met een kleurtje of muurschildering. De bedjes komen dan in een soort driekhoek te staan en daar tussen zet ik een leuke stoel om borstvoeding of voor te lezen. 
Weet het nog allemaal niet echt zeker maar tot nu toe de beste optie denk ik.
Dit alles wil ik pas gaan doen als ik de 31e weet wat het gaat worden..

gr

No Avatar
Nina on
Naam: Nina
|
Lid sinds: 13 sep 2010
Klinkt allemaal leuk zeg! Maar het is inderdaad beter dat  je nog even wacht. Als  je weet wat het geslacht is, kun je veel gerichter te werk gaan. Nog een paar daagjes geduld !

Er zijn trouwens ook leuke stickers (www.muurstickers.nl) op de markt, waarmee je de muren van de slaapkamer kan opfleuren. Ik heb er zelf nog nooit iets besteld of ervaring mee, maar hun collecties zijn erg leuk. 
No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Nina,

Bedankt voor de tip ga gelijk dit wknd even neuzen hahahaha


gr

No Avatar
Aviator on
Naam: mommyD
|
Lid sinds: 24 sep 2010
Graafjes: mogen anderen in jouw topic ook vertellen over inrichting enz of wil je dit topic liever voor jezelf houden?

Ik heb de tips van Nina ook eens overdacht, bij mij gaat het om het eerste kindje, maar weet ik nog niet zo goed hoe ik de kleine kamer moet inrichten...
Ik vind het leuk dat je twee kinderen in 1 kamer legt, dat had ik vroeger ook met mijn zus. Mijn ervaring daarmee is, dat het fijn was als de bedden wat afstand hadden, zodat je niet direct van de ander wakker werd.
Mijn ouders zorgden ervoor dat we elkaar ook niet konden zien, want dan was het algauw een gezellige boel midden in de nacht...

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279
Hi Ladies, Ik ben hier nieuw en ik zou graag willen weten of jullie het zelfde...
Zegt: Lady J
33278
Hoi , ik word 41 heb vijf kinderen jongste is 13 en voor mij was dat ook wel...
Zegt: Sylvia Hanssens
33277
Еврейская социальная сеть и знакомства в Израиле Израиль еврейская социальная...
Zegt: IsrafacePep
33276