Hoe maak je een babykamer perfect? Handige tips op een rij!

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

kinderen-23
 

Als je enkele maanden zwanger bent, is het tijd om de babykamer gereed te maken. De meeste mensen beginnen hier kort na de 20 weken-echo mee, maar eerder beginnen kan natuurlijk ook. Het is in ieder geval belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de uitstraling en het comfort van de babykamer.

De babykamer is een plek waar jouw wondertje straks veel tijd gaat doorbrengen en dient daarom van alle comfort te zijn voorzien. Niet te warm of tochtig zijn twee belangrijke uitgangspunten. Maar ook een stijlvolle en vrolijke uitstraling is van belang. In de babykamer wil je als kersverse ouder optimaal genieten en moet jouw baby zich fijn en ontspannen voelen. De vier praktische tips hieronder helpen je om een onvergetelijke babytijd te beleven.

1. Ga voor rustige, relaxte kleuren

Door voor zachte kleuren te kiezen, krijgt de babykamer direct een rustige uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor mooie natuurlijke en lichte kleuren, zoals roze, groen of blauw. Door relaxte kleuren te gebruiken en geen felle en contrasterende kleuren patronen, voelt jouw baby zich straks sneller op zijn of haar gemak.

2. Zorg voor de ideale temperatuur

Zowel tijdens de zomer als de winter is het super belangrijk dat de babykamer op de juiste temperatuur is. Je bepaalt makkelijk de temperatuur van je kleintje door onder de kleding te voelen. Trek zo nodig kleding uit of aan. In de zomer en winter komt er wat meer aan te pas dan alleen extra kleding.

Wil je de kamer in de zomer koel houden? Een airco is mogelijk, maar moet wel goed geplaatst en afgesteld worden. Een te harde bries kan voor een verkoudheid zorgen. Zet de airco daarom op een lage stand zodat je baby er geen last van heeft. Een voordeel van airco’s is dat ze de kamer op een constante temperatuur houden, daarnaast zijn airco offertes de laatste jaren ook nog eens flink goedkoper geworden.

3. Kies een babyslaapzak

Net na de geboorte ligt je baby er nog rustig bij, maar naar verloop van tijd begint hij of zij steeds meer te bewegen.Het lakentje blijft dan niet meer op z’n plaats en kan naast het kleintje komen te liggen. Een oplossing hiervoor is de babyslaapzak. De baby kan zich vrij bewegen en blijft hierbij warm. Het is daarnaast super makkelijk te wassen, zodat klein ongedierte zich hier niet in kan nestelen en je bijvoorbeeld bedwantsen makkelijk bestrijdt.

4. Koop praktisch én sfeervol meubilair

Niets is vervelender in een babykamer dan onhandig meubilair. Zorg ervoor dat er rondom de commode, kledingkast en wieg voldoende ruimte is. Schuiflades en kastdeuren van de kledingkast moeten volledig opengemaakt kunnen worden. Houd ook voldoende ruimte over voor bijvoorbeeld een badje in de babykamer en een plek om decoraties op te hangen en/of leuke cadeautjes neer te leggen.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden