redactie

Redactie 1 jaar geleden Geen reacties

intro-background-image2-normaal-award-kleiner
 

Hangloose Baby is een multifunctioneel babykleed, gebaseerd op de Japanse origami-vouwkunst. Het is een babyhangmat, boxkleed en speelkleed in één. We hebben er eentje getest en zijn erg enthousiast.

Hangloose Baby: design boxkleed en ergonomische hangmat

Na het openen van het grote platte pakket waarin de Hangloose Baby wordt bezorgd, vallen twee dingen gelijk op:

  • De Hangloose Baby is gemaakt van het zachtste materiaal dat we ooit bij een boxkleed gevoeld hebben.
  • De Hangloose Baby heeft een prachtig design. Er lopen mooie stiklijnen door de bovenlaag van het boxkleed waardoor het er prachtig uit ziet. Een box vinden wij meestal geen aanwinst voor je woonkamer, maar dit boxkleed laat hem er meteen hip uitzien.

Hoe werkt de Hangloose Baby?

De Hangloose Baby kan in iedere rechthoekige box worden opgehangen. Het kleed wordt geleverd met vier spanbanden. Deze banden maak je vast aan de vier hoeken van je box. De uiteinden van banden maak je vast aan de stevige onderlaag van het kleed, waardoor hij zich omvormt tot een hangmat. Met behulp van het origamipatroon (gevormd door de stiklagen) kun je het kleed vouwen tot een knus en veilig nestje voor je baby. Je baby ligt dan lekker op de zachte bovenlaag en door de versteviging in de onderste laag van het kleed ligt je kindje in een veilige lighouding. Overigens is de hangmat in hoogte te verstellen, zodat je zelf kunt kiezen hoe hoog of hoe recht je baby komt te liggen. Wel zo fijn!

Het babykleed is geschikt voor alle baby’s. Je kunt het kleed als hangmat gebruiken in de eerste paar maanden vanaf de geboorte. Het is te gebruiken totdat je kindje zichzelf kan omrollen. Wanneer dit is, verschilt per kind. Je kunt de Hangloose Baby daarna blijven gebruiken als boxkleed en als speelkleed in de kamer of in de tuin.

Voordelen van Hangloose Baby

De babyhangmat heeft voordelen voor je baby, maar ook voor jou als ouder. Enkele voordelen zijn:

  • Het helpt tegen reflux. Reflux wordt veroorzaakt door problemen met de maagklep. Bij veel kindjes is deze nog niet optimaal ontwikkeld, waardoor er soms eten ‘terugstroomt’ vanuit de maag. De houding die je kindje aanneemt in de hangmat helpt dit te voorkomen.
  • Je baby heeft vrije bewegingsruimte. In de hangmat heeft je kindje alle ruimte om te bewegen. Dit is goed voor de ontwikkeling van de spieren en de motorische vaardigheden van je baby.
  • Je kindje voelt zich veilig. Door de geborgenheid van de hangmat en de ondersteuning van zijn rug, kan je baby zich volledig ontspannen. Dit vermindert de neiging tot overstrekken en heeft een kalmerend effect op huilbaby’s.
  • Je hoeft niet diep te bukken om je kindje te pakken. Doordat je kindje wat hoger in de box ligt, hoef je als ouder niet diep te bukken om je kindje neer leggen of eruit te halen.

Wie zijn de bedenkers van Hangloose Baby?

Hangloose bestaat inmiddels alweer een paar jaar. Het is ooit begonnen in Scheveningen met vijf vaders, die vanuit hun passies een unieke toevoeging aan het prille babyleven wilden creëren. Het eerste product dat ze bedacht hebben is het multifunctionele Hangloose babykleed wat de vrije bewegingsontwikkeling van het kindje stimuleert. Hiermee wonnen ze in 2016 de Baby Innovation award voor meest innovatieve babyproduct. Inmiddels wordt Hangloose baby in drie landen verkocht.

Daan, Thomas en Joachim zijn met zijn drieën overgebleven en zijn druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen. Inmiddels zijn al vele prototypes ontwikkeld van andere producten binnen de Hangloose visie. Het zijn spannende tijden om van een kleine onderneming een bedrijf te maken dat producten en belevingen creëert die een ware toevoeging zijn in het leven van jonge families. Volg al hun plannen en ontwikkeling via Facebook of Instagram.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden