redactie

Redactie 11 maanden geleden Geen reacties

baby-eet-vast-voedsel
 

De reden dat ik destijds begon met zelf het eten voor mijn kind klaar te maken en geen potjes te kopen, was heel eenvoudig, lees mee: Baby was toe aan vast voedsel. Wij begonnen destijds met een banaan met sinaasappel en dan pas mocht je over op groenten.

Die banaan ging er goed in. En toen was het grote moment daar! Ik draaide een potje babyvoeding open en….. een vreselijke lucht kwam me tegemoet. Er zat geen schimmel in het potje, sterker nog het was nog minstens drie dagen houdbaar. Maar ik vond de lucht onverdraaglijk en dacht: “dit kan een kind toch niet eten!!” Het zelf maken van babyvoeding bleek kinder (of moet ik zeggen baby) spel ?

Ik bezat een superklein pannetje, daar kon een aardappel en een paar worteltjes in. Zo kon ik vlot en makkelijk zoutloos koken. Voor de kleine dan, begrijp me goed. Mij jaag je met zoutloos de deur uit.

Daarnaast investeerde ik in een staafmixer. Dat kon makkelijk met het geld wat ik uitspaarde door geen babyvoeding in potjes te kopen. (Ik zat op dat moment in mijn leven, beslist niet ruim in mijn geld) Die staafmixer, bleek een top aanschaf. Ik gebruik hem nog steeds.

Je kookt de groenten zonder zout en met weinig in het kleine pannetje. Vervolgens zet je de staafmixer erop: klaar. Als het niet smeuïg genoeg is, doe je er wat flesvoeding of gewoon een scheutje water bij.

Vast voedsel voor je baby maken is zo simpel, goedkoop en gezond. Tegenwoordig is het advies aan jonge moeders: begin met groentehapjes en geef dan pas fruit, onder het motto: fruit lusten ze altijd wel.. Het is verstandig om met zachte groenten te beginnen. Courgette of bloemkool of worteltjes, die zijn ook lekker zoet.

Je kan natuurlijk – zoals ik dat deed – in een apart pannetje het eten voor je baby koken. Maar je kan het ook stomen, of in de oven laten garen. Zolang je er maar voor zorgt, dat het uit de buurt van het grote mensen eten blijft, want je baby mag echt nog geen zout!

Veel plezier met je baby voeren en dat ze maar, net als bij mij, smakelijke eters mogen worden.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden