redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

baby-week-1
 

Ontwikkeling van je baby na 1 week

De veranderingen gaan snel als je baby net geboren is. Zo zal het navelstompje dat is overgebleven na het doorknippen van de navelstreng na 1 week zwart worden en er binnenkort afvallen. In deze periode is het verstandig om de navel van je kindje bloot te laten en de luier niet over de navel te laten komen.

Nu je baby 1 week oud is, zal het alerter worden op prikkels uit de omgeving. Je baby kan onder meer reageren op geluiden die in de omgeving te horen zijn, maar ook op geuren. Als je bijvoorbeeld borstvoeding geeft, da kan je kindje op de geur van moedermelk reageren. Dat merk je doordat je baby het hoofdje in de richting van de moederborst zal bewegen. Wist je dat je baby ook al de eigen poepluier kan ruiken? Zorg dan ook altijd dat je zo snel mogelijk een poepluier verschoont. Dat is niet alleen prettiger voor je kindje, maar voorkomt ook luieruitslag.

Het zicht van je baby is nog niet scherp en eerder wazig te noemen. Als je voorwerpen op een afstand van tien centimeter of maximaal dertig centimeter houdt, dan kunnen baby’s van een week dat het beste zien.

Slaappatroon van je baby van 1 week

Als je baby 1 week is, dan zal je kindje nog steeds veel slapen. De slaapcycli zijn kort en duren gemiddeld vijftig to zeventig minuten en je kindje kent het onderscheid tussen dag en nacht nog niet. In deze week wordt de baby wakker om gevoed te worden en daarna zal je kindje weer in slaapvallen. Je kindje kan wel zestien tot twintig uur per dag slapen. Heb je een kindje dat minder slaapt? Maak je dan geen zorgen, er zijn nu eenmaal baby’s die aan twaalf uur slaap voldoende hebben.

Voedingschema voor baby van 1 week

In deze week geef je nog om de twee tot drie uur voeding. Ook in de nacht zal dit patroon zich voortzetten en geef je om de twee of drie uur flesvoeding of borstvoeding. Als je borstvoeding geeft, dan kun je in deze periode als je baby 1 week oud is last krijgen van stuwing. Dat kan pijnlijk aanvoelen en kun je verzachten door een warme douche te nemen of een zwangerschapsbeha te dragen. Binnen een paar dagen zal de stuwing en het pijnlijke gevoel weer verdwijnen.

Baby 2 weken oud 

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden