redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

baby-maand-10
 

Ontwikkeling baby van 10 maanden

Nu je baby 10 maanden is en er veel beweging bij komt kijken, is het belangrijk om daar verder aandacht aan te besteden. De motoriek dient natuurlijk nog veel verder ontwikkeld te worden en dat kun je stimuleren. Een van de vormen van beweging is klimmen en dat is voor de ontwikkeling zeker belangrijk. Het is wel goed om niet toe te staan, dat je kind ergens opklimt, waar het niet mag opklimmen, zoals op de tafel. Op de bank klimmen, kan natuurlijk wel. Bij de trap dienen veiligheidshekjes te staan, want als je kind eenmaal doorheeft hoe het kan klimmen, dan is de trap niet meer veilig.

In de vorige maand ben je misschien verrast door de angst die je kindje heeft laten zien als je zelf even uit het zicht was of tijdens de nacht door zich eenzaam te voelen. Deze maand kan daar angst voor vreemde mensen bijkomen. Dit is ook een leuk leeftijd om spelletjes te spelen, waarbij je kind je graag imiteert. Zing liedjes met de nodige bewegingen en leer je kind ook om bijvoorbeeld te zwaaien door het te benoemen als je een hand omhoog steekt en heen en weer beweegt. Als je baby wat goeds doet, beloon dat dan door bijvoorbeeld te klappen en te zeggen dat je het heel goed vindt. Als je voor je kindje klapt en op een dergelijke manier beloont, dan wordt dat geweldig gevonden.

Slaappatroon baby van 10 maanden

Als je baby 10 maanden is en af en toe weer in de nacht wakker wordt door verlatingsangst negeer dat dan niet. Je kunt er beter steeds even kort naar toe gaan om te laten weten dat je er nog bent. Als je daar snel op reageert voordat je kind helemaal over zijn toeren is, dan wordt het ook sneller geaccepteerd als je weer uit de babykamer gaat.

Voedingsschema baby van 10 maanden

Je baby kan volledig mee-eten met de maaltijden van het gezin en tussendoor een snack krijgen in de vorm van groente, fruit of een soepstengel. Ook rozijntjes worden vaak zeer gewaardeerd en zeker als de rozijntjes zelf uit het doosje gehaald kunnen worden.

Bij de hoofdmaaltijd in de avond is het aan te raden om niet voor het gemak alles maar door elkaar te prakken. Zo kunnen de verschillende smaken van het eten namelijk niet door kinderen worden onderscheiden. Naast opvolgmelk of borstvoeding kunnen kindjes van deze leeftijd ook water uit een beker drinken net als slappe thee of verdund vruchtensap.

Baby 9 weken oud - Baby 11 maanden oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden