redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

baby-week-10
 

Ontwikkeling baby van 10 weken

Nadat een baby 10 weken is geworden, zorgt de beweeglijkheid voor een leuke mijlpaal. Je kindje kan zich namelijk van de rug naar de zij rollen en ook weer terug. Het is nog te vroeg voor het omrollen van de buik naar de rug, maar deze mijlpaal is er in elk geval een van de vele hoogtepunten die nog komen gaan.

Kindjes van 10 weken kunnen nog niet op een andere wijze communiceren dan te huilen. Mocht je wel eens commentaar krijgen omdat je steeds je kindje oppakt als deze begint te huilen, trek je daar dan vooral niets van aan. Misschien heeft je kindje gewoon even wat extra aandacht nodig of is er een lichamelijk ongemak of pijntje wat vervelend is. Natuurlijk kunnen honger en een volle luier ook aanleiding zijn voor je kind om te gaan huilen.

Op deze leeftijd is het leuk om samen wat leuks te gaan ondernemen. Het is namelijk een ideaal moment om met je kind aan babygymnastiek te gaan doen. Maak bijvoorbeeld fietsbewegingen met de beentjes of kruis de armen van je baby door de handjes vast te pakken.

Slaapritme baby 10 weken

Als je baby 10 weken is, dan ontstaat er langzamer maar zeker een meer duidelijk slaappatroon of slaapritme. Zo kun je vanaf nu al zien wat voor type slaper je kindje in de rest van de kinderjaren zal zijn. Is je kindje nu al een vroege vogel? Dat zal dan nog lang zo blijven. Of is je kindje liever wat langer wakker in de avond om in de ochtend wat later wakker te worden? Grote kans dat je kind dan in de kinderjaren zich meer tot een avondmensje dan een ochtendmensje zal ontwikkelen.

Het ritueel voor het gaan slapen dat je de vorige weken hebt aangehouden, zorgt er nu voor dat je baby op een ontspannen manier in het bedje in slaap kan vallen. Overdag slaapt je kind nog zeker vijf uur verdeelt over verschillende slaapjes en het duurt niet meer lang voordat je kind in de nacht nog langer achter elkaar gaat slapen.

Voedingsschema baby 10 weken

Borstvoeding geef je nog altijd op verzoek als je baby 10 weken is, maar wel minimaal vijf keer per etmaal. Ook krijgt je kind nog een paar weken vitamine K en D als je borstvoeding geeft. Bij flesvoeding kan nog altijd 150 ml per kilo gewicht aangehouden worden of anders kan er rekening gehouden worden met een inhoud per fles van 140 ml tot maximaal 200 ml per keer met in totaal vijf flesjes per dag.

 

Volg hier de baby week tot week:

baby 9 weken oud - baby 11 weken oud - baby 2 maanden oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden