Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

maandclubs
 

Ontwikkeling baby 12 maanden

Als je baby 12 maanden is geworden, dan spreek je over een kindje van 1 jaar. Een kindje dat heel wat heeft geleerd en nog veel meer zal leren. Je kind loopt al zelfstandig of zal dat binnenkort gaan doen. Dan is het oppassen geblazen, want je kind loopt zo de trap op of af en kan misschien al zelfstandig uit het bedje klimmen.

Het kan zo lijken dat de taalontwikkeling even stilstaat op het moment dat je kind kan lopen. Je kindje zal minder brabbelen en dat komt doordat de interesse tijdelijk even verlegd is naar het zelfstandig lopen. Voor de taalontwikkeling is het goed om ook steeds nieuwe woordjes te gebruiken, waarbij je kind wel interesse heeft om deze te proberen na te zeggen.

Kinderen die net een jaar geworden zijn, vinden het leuk om te spelen en dingen uit en in bakjes te doen. Als iets niet lukt wat ze willen, dan kan de frustratie om de hoek komen kijken. Laat je kind met verschillende soorten speelgoed kennismaken in uiteenlopende kleuren en vormen. Als je muziek opzet, dan vind je kind het misschien wel leuk om te dansen en als er weinig beweging inzit, dan ga je gewoon samen dansen.

Slaappatroon baby 12 maanden

Als je baby 12 maanden is, dan slaapt je kind gemiddeld nog 13 uur, waarvan 11 in de nacht en ongeveer 2 overdag. Ook op deze leeftijd of juist op deze leeftijd is het belangrijk om vast te houden aan het bedritueel. Je kindje kan staan en er zijn veel kindjes die bij het in bed liggen steeds omhoog willen komen. Dat kun je bijvoorbeeld voor komen door het bedritueel uit te voeren en elke avond het slapen een verhaaltje voor te lezen.

Voedingsschema baby 12 maanden

Je baby van 12 maanden kan volledig met de pot mee-eten en het voedsel hoeft niet allemaal meer fijngeprakt te worden. Het kauwen zal zich namelijk nog verder verfijnen en dat wordt gestimuleerd door het voedsel in kleine stukjes te geven. Laat je kind vooral zelf proberen te eten. Doordat je kind nu meer beweeglijk zal zijn, is de kans groot dat rustig blijven zitten tijdens het eten een probleem kan worden. Door allemaal tegelijk te eten en je kind te stimuleren ook hapjes te nemen, zal de beweeglijkheid al snel verminderen. Overigens bestaat de kans dat je kind nu wat minder honger lijkt te hebben, maar als je kind honger heeft, dan zal er zeker gegeten worden.

Baby 11 maanden oud 

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden