redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

baby-maand-2
 

Ontwikkeling baby van 2 maanden

Baby’s ontwikkelen zich zowel op lichamelijk als mentaal vlak en als je baby 2 maanden is, dan kan het al weer veel meer. Zo leert je kindje deze maand om zelf het hoofdje op te tillen. Dat kun je oefenen door tijdens het verschonen van de luier je kindje een moment op de buik te leggen. Hiermee leg je ook een basis voor het leren omrollen van de buik naar de zij. Kijk niet vreemd op als dat binnenkort voor de eerste keer gebeurt.

Baby’s van 2 maanden hebben meer controle over de spieren en dat zorgt ervoor dat er een gerichte greep naar bijvoorbeeld een speeltje kan worden. In deze periode ontwikkelen de zintuigen van een baby zich eveneens sterk. Speelgoedjes worden bijvoorbeeld naar de mond gebracht en felle kleuren krijgen de aandacht. Dit is ook de periode dat al een goede basis kan worden gelegd voor de taal.

Veel praten en zingen met je baby is niet alleen heel leuk, maar legt ook een goede basis voor de taalontwikkeling. Lichamelijk contact vinden baby’s heerlijk en het is ook zeker belangrijk om tijdens de wakkere uurtjes met je kindje te spelen en te knuffelen.

Slaappatroon baby van 2 maanden

Nadat je baby 2 maanden is geworden, wordt het aangeraden om te starten met een slaapritueel. Daarbij is het belangrijk om een vaste slaapplek te gebruiken, zodat je kindje uiteindelijk een verband kan leggen tussen de slaapplaats en het slapen. Je kunt voor de avond een vast slaapritueel gebruiken, waarbij de handelingen steeds in dezelfde volgorde worden verricht.

Structuur is de basis voor voorspelbaarheid en het creëren van een herkenbaar slaappatroon. Het aanbrengen van structuur geldt overigens niet alleen voor het toepassen van het ritueel voor het slapen, maar ook overdag. Gedurende de dag zijn kinderen van 2 maanden gemiddeld tussen 60 en 75 minuten per keer wakker. Als je kindje nog niet doorslaapt in de nacht, dan zal dat deze maand wel eens kunnen gebeuren.

Voedingsschema baby van 2 maanden

Voor een baby van 2 maanden geldt een vast voedingsschema voor borstvoeding en flesvoeding. Borstvoeding gaat gepaard met vitamine K en vitamine D voor de baby, maar na 12 weken vervalt vitamine K. Je geeft je kindje van 2 maanden nog 5 tot 6 keer per vierentwintig uur borstvoeding. Ook flesvoeding wordt nog 5 tot 6 keer per etmaal gegeven. Geef je vijf keer de fles, dan kan er met een hoeveelheid van 130 tot 180 ml rekening gehouden worden. Bij het geven van zes keer de fles dient de hoeveelheid per keer minder te zijn en uitkomen tussen 110 m en 150 ml.

Baby 3 maanden oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden