redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

baby-week-2
 

Ontwikkeling baby van 2 weken

In de eerste twee weken na de geboorte heeft je kindje gewicht verloren. Dat is normaal en het gewichtsverlies kan wel oplopen tot tien procent van het geboortegewicht. Een baby van 2 weken komt normaal gesproken voor het einde van de derde week weer terug op het geboortegewicht. Vanaf nu zal je kindje tot de leeftijd van vier maanden iedere week gemiddeld 100 tot 250 gram aankomen. Het gewicht wordt gecontroleerd op het consultatiebureau.

Alle baby’s worden bijziend geboren en in deze periode kan je kindje al wel beter zien dan in de voorgaande twee weken. Oogcontact maken lukt je kindje nog niet altijd, want de aandacht zal vaak eerder uitgaan naar je mond of naar je haargrens. Dat komt door het kleurverschil dat zich zowel bij je mond als bij de overgang van de huid van je gezicht naar het haar voordoet. Het kan zijn dat je kindje af en toe scheel lijkt te kijken. Dat komt doordat de samenwerking tussen beide ogen nog niet perfect verloopt en zal na enkele maanden minder worden.

Slaappatroon bij baby van 2 weken

Als je baby 2 weken oud is, dan wordt er nog altijd veel geslapen door je kindje. Ook in deze week ligt de gemiddelde slaaptijd nog op 18 uur per dag. Er is echter wel een verschil tussen de slaaptijden, want je kindje blijft na het ontwaken langer wakker. De wakkere tijd per keer bedraagt nu ongeveer vijfenveertig tot zestig minuten. De wakkere tijd was een week eerder nog tussen de dertig en vijfenveertig minuten gelegen.

In de tijd tussen het slapen door kun je met je kind knuffelen en contact maken, maar ook wordt aangeraden om je kind tijdens het wakker zijn eens op de buik te leggen. Op die manier stimuleer je de nek- en rugspieren.

Voedingsschema voor baby van 2 weken

Er geldt geen absolute richtlijn ten aanzien van het voedingsschema als je baby 2 weken is, want elk kindje verschilt. Er is wel een richtlijn om je aan vast te houden, maar je kunt de voedingstijd zelf het beste schatten. Jij bent tenslotte degene die je kindje het beste kent. Met betrekking tot borstvoeding en flesvoeding wordt in deze periode aangeraden om zes voedingen per dag te geven. Bij borstvoeding wordt aangeraden om vanaf deze week extra vitamine K en D aan je kindje te geven.

baby 1 week oud - baby 3 weken oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden