redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

baby-week-3
 

Ontwikkeling baby van 3 weken

Als je baby 3 weken is, dan zul je merken dat je kindje al veel meer kan. De ongecontroleerde bewegingen worden minder en de controle over spieren wordt groter. Zo zal je baby in deze periode proberen om bij een buikligging het hoofdje op te richten. Als er geluid uit een bepaalde richting komt, dan zal je kindje proberen om het hoofdje naar die kant te draaien. Ook leuk is het om te zien dat je baby je eigen gebaren en gezichtsuitdrukking zal proberen na te doen.

Lach veel naar je kindje en je zult zien dat je meer lachjes terugkrijgt. Als jij je tong uitsteekt en dat regelmatig doet, dan probeert je kindje dat ook na te doen. Doordat baby’s van 3 weken actiever zijn, worden er ook meer indrukken opgedaan. Het kan dan ook voorkomen dat je kindje aan het einde van de dag onrustiger wordt.

Slaappatroon baby van 3 weken

Het slapen zal wat meer regelmaat laten zien als je baby 3 weken is. In deze periode slapen baby’s drie tot vier uur achter elkaar. Indien je kindje langer slaapt dan vier uur, dan kan het zijn dat je baby even wakker gemaakt moet worden voor de voeding. De nachten zullen langzamerhand weer wat langer worden, maar het duurt nog een paar weken voordat je kind de nacht doorslaapt. Het wordt steeds belangrijker om je baby steeds op dezelfde tijd in het bedje te leggen. Zorg ook voor een vast slaapritueel door handelingen volgens een vast schema te verrichten.

Voedingsschema baby van 3 weken

Het voedingsschema voor een baby van 3 weken blijft nog even hetzelfde. Zo geef je zes keer dag borstvoeding of flesvoeding. Bij borstvoeding wordt aanbevolen om door te gaan met het geven van extra vitamine K en D. Als je flesvoeding geeft, dan geldt over een periode van 24 uur dat je kindje tussen 420 en 600 ml flesvoeding krijgt.

Als je kindje plotseling begint te huilen en de beentjes steeds omhoog trekt en weer strekt, dan is de kans groot dat je baby last heeft van krampjes. De darmpjes zijn nog niet volledig ontwikkeld en ook het binnenkrijgen van lucht tijdens het voeden met een fles kan een oorzaak zijn. Je kunt het buikje zachtjes masseren door ronde bewegingen met de klok mee te maken. Ook het fietsen met de beentjes kan verlichting brengen. Helpt het allemaal niet, dan kun je bij de drogisterij een natuurlijk middeltje kopen tegen darmkrampjes voor baby’s.

baby 2 weken oud - baby 4 weken oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden