Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

maandclubs
 

Ontwikkeling baby van 4 weken

Vanaf dat je baby 4 weken is, zal het zich steeds meer gaan focussen op voorwerpen en kleuren in de omgeving. Zo is je kindje nu prima in staat om met beide ogen te kijken naar een voorwerp dat je voor het gezichtje houdt. Als je het voorwerp dan langzaam heen en weer beweegt, dan zal je kindje dat met oogbewegingen volgen. Je stem wordt duidelijk herkend door je baby en dat geldt ook voor je geur. Het lukt nog niet om andere mensen te herkennen.

Je baby van 4 weken kan al veel plezier hebben in de tijd tussen het slapen door. Je kindje kan meer dan een uur wakker zijn en als je baby moe wordt, dan is dat onder meer te herkennen aan het wegdraaien van het hoofdje. Je baby heeft al veel meer controle over het hoofdje en gaat in deze periode ook meer geluidjes maken. Deze eerste kreetjes vormen de basis voor de taal en latere taalontwikkeling.

Slaappatroon baby van 4 weken

Als je baby 4 weken is, dan zal je kindje na het slapen steeds ongeveer een uur wakker zijn. In dat uur is de voeding, verschonen, knuffelen en spelen met je kindje inbegrepen. De tijd vliegt voorbij en na een uur zijn de meeste baby’s er weer aan toe om te gaan slapen. Een baby van 4 weken heeft nog altijd veel slaap nodig, maar slaapt al wel minder dan in de eerste weken. De gemiddelde slaaptijd met slaapjes overdag en in de nacht ligt in deze periode ongeveer op zestien uur.

Het is in deze periode vooral belangrijk om je kindje al bij het vertonen van de eerste slaapsignalen in bed te leggen. Slaapsignalen kun je herkennen aan het gapen, maar ook aan het in de oogjes wrijven en wegkijken. Overdag wordt overigens aangeraden om altijd de gordijnen van de babykamer dicht te doen en het licht uit te laten.

Voedingsschema baby van 4 weken

Als je kindje 4 weken is, dan ga je meer flesvoeding geven. Als je borstvoeding geeft, dan is het deze week tijd om minimaal vijf keer nog de borst te geven. Het gemiddelde gewicht van een baby van 4 weken ligt op ongeveer 3400 gram en zal in de volgende weken verder toenemen. Je kunt nog zes keer per dag flesvoeding geven. De totale voeding neemt toe per dag van 600 tot 720 ml. Ook nu is het bij het geven van borstvoeding nog belangrijk om extra vitamine K en D aan je kindje te geven.

baby 3 weken oud - baby 5 weken oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden