redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

baby-maand-6
 

Ontwikkeling baby van 6 maanden

Als je baby 6 maanden is, dan kan je kind eventueel met wat steun al goed rechtop zitten. Bij het rechtop houden van kinderen van deze leeftijd, kunnen de beentjes al wat ondersteuning geven aan het lichaam. Het leuke van het zitten is, dat er veel meer rondgekeken kan worden en bovendien kunnen de handjes de leuke speeltjes grijpen die binnen handbereik liggen.

Op het gebied van taalontwikkeling gaan kinderen woorden proberen te herkennen. Zo zullen kindjes van deze leeftijd aandachtig luisteren en worden er zelfs pogingen gedaan om de geluiden en woorden te imiteren. Het kan maar zo zijn dat je nu je baby al een keertje wat hoort brabbelen dat alles weg heeft van ‘dada’ of ‘mama’. Ook kan je kind al op meerdere toonhoogtes geluid maken en zal je baby terugbrabbelen als je ertegen praat.

Praktische zaken in huis worden ook ineens interessant. Bijvoorbeeld als er op een lichtknop wordt gedrukt en het ineens licht wordt.

Slaappatroon baby van 6 maanden

Als je baby 6 maanden is, dan is er een vast slaappatroon, maar deze maand kan wel weer voor wat reuring in de nacht zorgen. Het doorkomen van het eerste tandje kan namelijk pijn veroorzaken en door deze pijn is het mogelijk dat je kindje minder goed in slaap zal vallen of in de nacht weer wakker wordt en gaat huilen. Het doorkomen van het eerste tandje herken je onder meer aan het meer gaan kwijlen en steeds met de vingers in de mond zitten. Je kunt de pijn wat verlichten door je baby een speciale bijtring te geven.

Overdag slaapt je kind in deze maand nog twee keer en duren de dutjes gemiddeld twee uur. In de nacht slapen kindjes van deze leeftijd gemiddeld in totaal tien uur, maar waarschijnlijk wat minder als het tandje doorkomt.

Voedingsschema baby van 6 maanden

Baby’s hoeven pas in principe vanaf zes maanden vast voedsel te krijgen, maar de kans is groot dat je al eerder bent begonnen met het geven van fruithapjes en groentehapjes. Als je daar al eerder mee bent begonnen, dan kan nu al de volgende stap worden genomen. Zo kun je beginnen met het geven van stukjes brood en is het ook mogelijk om je kindje uit een eigen beker te leren drinken.

Vanaf een leeftijd van zes maanden mogen baby’s ook ander voedsel eten, zoals ei, kip, vlees en vis. Voor het ontbijt is het nu mogelijk om een bordje pap te maken en langzaam aan leert je kindje met steeds meer smaken kennismaken om straks alle maaltijden mee te kunnen eten.

baby 5 maanden oud - baby 7 maanden oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden