redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

baby-week-6
 

Ontwikkeling baby van 6 weken

Als je baby 6 weken is, dan kun je opeens met een groeispurt van je kind te maken krijgen. Hierdoor kan er tijdelijk extra behoefte aan voeding bestaan. Dat duurt vaak enkele dagen die in dit geval ook wel regeldagen worden genoemd. Het leuke van deze periode is dat het huilen langzamerhand minder wordt en dat je opeens hele andere geluidjes hoort. Zo kunnen kindjes van zes weken oud al leuke brabbelgeluidjes maken.

Bij het optillen van je baby merk je dat je kind het hoofdje zal op proberen te tillen. Om de spierontwikkeling te stimuleren kun je speelgoedjes net binnen en buiten het gezichtsveld ophangen. Je baby zal ook steeds vaker de handjes openhouden in plaats van gesloten. Houd maar eens een speeltje boven het gezicht van je kind om te zien dat de handjes meteen worden uitgestoken naar het speelgoed toe. Het is vanaf het begin natuurlijk al belangrijk om contact te maken met een baby en dat blijft zo. Knuffelen, lachen en ook praten tegen je baby stimuleert de ontwikkeling op sociaal gebied en ten aanzien van de taal.

In deze periode krijgen baby’s meer interesse voor speelgoedjes. Een activity center, muziekdoosje, rammelaar en bijtring zijn daarvoor uitstekend geschikt. De ontwikkelingen van zintuigen wordt op deze manier op een speelse manier gestimuleerd. Je kindje zal het speelgoed voelen, een rammelaar door te rammelen kunnen horen en natuurlijk de leuke kleuren en de vorm van het speelgoed zien.

Slaappatroon baby van 6 weken

Nadat je baby 6 weken is geworden, kun je waarschijnlijk weer van een korte nachtrust genieten. Als je geen nachtvoeding meer geeft, maar je baby wordt nog wel wakker, dan is het handig om te beginnen met het instellen van een slaapritueel. Dat wordt overigens al eerder aangeraden, maar biedt ook nu nog uitkomst en regelmaat voor kinderen. Door een vast patroon voor de nacht te hanteren, zal je baby het ritme langzaam aan herkennen en zo ook eenvoudiger in slaap kunnen vallen.

Voedingsschema baby van 6 weken

Als je een baby hebt die met zes weken ineens een groeispurt krijgt, dan kan er meer behoefte aan voeding ontstaan. Als je borstvoeding geeft, kun je in deze dagen wat vaker aanleggen. Bij flessenvoeding kan er 100 tot 120 ml per keer worden gegeven en dat gedurende zes keer per dag. Als je eerst 100 ml gaf, dan kun je bij de groeispurt bijvoorbeeld 120 ml per keer geven.

Baby 5 weken oud - baby 7 weken oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden