redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

baby-maand-7
 

Ontwikkeling baby van 7 maanden

Een van de belangrijke ontwikkelingen die je meemaakt als je baby 7 maanden wordt, is dat langzamerhand het verband tussen oorzaak en gevolg wordt opgemerkt. Dat merk je bijvoorbeeld als je kind met speelgoed speelt, waarbij op een knopje gedrukt moet worden en er een geluidje komt of een lampje gaat branden. Je kindje heeft echter nu ook door dat je komt kijken wat er aan de hand is als je baby huilt.

Op het gebied van taal gaat de ontwikkeling ook verder, want je baby maakt steeds weer nieuwe geluidjes. Om de taalontwikkeling te stimuleren kun je bijvoorbeeld naar voorwerpen wijzen en erbij vertellen wat het is. Datzelfde geldt ook voor het benoemen van kleuren en voor het simpelweg vertellen wat je aan het doen bent of samen met je kindje gaat doen. Dat kan heel simpel van het benoemen van het verschonen van een luier tot vertellen dat je eten gaat maken of samen boodschappen gaat doen.

Slaappatroon baby van 7 maanden

Op het moment dat je baby 7 maanden is, zal er weinig veranderen ten opzichte van het slapen. Een kind op deze leeftijd heeft gemiddeld veertien uur slaap nodig en daarvan wordt er in de nacht ongeveer elf uur geslapen. Overdag slapen kindjes van zeven maanden gemiddeld twee keer met een dutje in de ochtend en een dutje in de middag. Er zijn uiteraard altijd baby’s die in de nacht nog wakker worden en dan even troost nodig hebben, maar in principe slapen de meeste kindjes door.

Voedingsschema baby van 7 maanden

Je kindje heeft op een leeftijd van zeven maanden al kennisgemaakt met verschillende hapjes vast voedsel. In deze maand laat jij je kindje weer andere smaken ontdekken. Je hoeft niet alleen kant-en-klaar babyvoedsel te kopen, maar kunt zelf ook aan de slag met verse voedselproducten en deze fijn pureren. Je kind kan in principe al eten wat je zelf klaarmaakt als avondmaal, zoals aardappels met vlees en groente. Het voedsel hoeft niet meer helemaal tot een papje gepureerd te worden. Je kind leert namelijk om de mond- en kaakspieren te trainen en dat legt weer een prima basis voor de spraakontwikkeling.

Overdag is het belangrijk om af en toe een tussendoortje te geven aan je kind. Het maagje is namelijk niet zo groot dat drie maaltijden op een dag volstaan. Bij tussendoortjes kun je denken aan een fruithapje, maar ook aan een gezonde groentesnack. Bijvoorbeeld kerstomaatjes of een stukje komkommer. Je kunt bijvoorbeeld ook fruit mengen met yoghurt of een verantwoord koekje geven, zoals een plakje ontbijtkoek.

Baby 6 maanden oud - Baby 8 maanden oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden