redactie

Redactie 3 jaar geleden 2 reacties

baby-week-7
 

Ontwikkeling baby van 7 weken

Zoals gezegd, als je baby 7 weken is, laat de ontwikkeling weer een sprongetje zien. Je maakt namelijk kennis met de emoties van je kind en niet alleen door het huilgedrag, maar door naar de gezichtsuitdrukking te kijken. Kinderen van zeven weken zijn namelijk in staan om verschillende uitdrukkingen te tonen. Als je baby met het voorhoofd gaat fronzen, dan kan er boosheid in het spel zijn. Ook verbazing kan van het gezicht afgelezen worden, want dan zullen de ogen groot worden en de wenkbrauwen worden opgetrokken,

Soms lijkt je baby door je heen te kijken met doordringende ogen. Dat gebeurt als kindje de ogen klein maken. Je baby wil je graag een kusje geven als de lipjes getuit worden. Om kindjes uitdrukkingen te laten tonen, is het natuurlijk belangrijk om daarin het goede voorbeeld te geven door steeds je eigen mimiek en lichaamstaal af te stemmen op de woorden die je tegen je kindje zegt.

Slaappatroon baby van 7 weken

Als je baby 7 weken is en nog geen nacht heeft doorgeslapen, dan breekt nu wellicht de week aan dat je weer van een verminder verstoorde nachtrust kunt genieten. Ritme en regelmaat zijn daarbij belangrijk. Als het goed is, ben je al wat langer bezig met het hanteren van een ritueel voor het slapengaan. Om je kind aan te leren vanzelf in slaap te vallen, kun je overdag de baby in een wakkere, maar wel slaperige toestand in het wiegje leggen als het tijd is voor een dutje.

Als baby’s steeds pas overdag of in de avond in bed worden gelegd als zij slapen, kunnen zij later maar moeilijk in slaap komen als zij op een gegeven moment wakker in bed worden gelegd. Bij het in het bedje leggen, is het dan belangrijk om oogcontact even te vermijden, want dat kan direct weer een reactie van je kindje oproepen.

Voedingsschema baby van 7 weken

Als je baby 7 weken is en je borstvoeding geeft, dan is dit het ideale moment om aan flesgewenning te doen. Begin je daar pas op een later moment mee, dan bestaat de kans dat je baby de fles gaat weigeren. Eerder is ook niet goed, want dan kan de zuigtechniek bij borstvoeding worden verstoord. Bij het geven van flesvoeding kun je vijf keer per dag een flesje geven en daarbij rekening houden met het gewicht van je kind. Zo kun je voor elke kilo aan gewicht 150 ml per 24 uur aan flesvoeding geven.

Baby 6 weken oud - baby 8 weken oud

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik geloof niet dat het onderste voeding aantal ml klopt. Het is 150 Ml x kilo's per 24 uur en niet per voeding!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk! Heel erg bedankt voor het doorgeven. Ik heb het inmiddels aangepast!Groeten van de redaktie

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden