redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

baby-maand-8
 

Ontwikkeling baby van 8 maanden

Als je baby 8 maanden is, dan volgt er een belangrijke fase. De wereld van je kind zal namelijk snel groter worden door te gaan kruipen. Overigens zijn er ook baby´s die helemaal niet gaan kruipen en zich of op een andere manier voortbewegen over de grond of het proces overslaan om straks in één keer te gaan staan. Het leren kruipen is wel van belang voor de motorische ontwikkeling. Stimuleer je kindje en daag het uit om te gaan kruipen door speelgoedjes wat verder weg te leggen.

Het duurt niet meer lang voordat de echte eerste woordjes door je kindje gezegd gaan worden. De babygeluiden hebben in deze periode steeds meer weg van echte woordjes. Blijf de taalontwikkeling stimuleren door gewoon veel te blijven praten met je kindje en zo ook de woordenschat te vergroten.

In deze periode is het ook van belang om op de veiligheid te gaan letten. Plaats bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen niet meer in de onderste kastjes van de keuken, want zodra je kind kan kruipen, kan dat een gevaar opleren. Kindjes van deze leeftijd zijn nieuwsgierig en proberen van alles uit. Verplaats je maar eens in je kind door op dezelfde hoogte vanaf de vloer om je heen te kijken. Zelfs tafelkleedjes die ogenschijnlijk geen bedreiging vormen, zijn dat wel als er een pot hete thee op staat.

Slaappatroon baby van 8 maanden

Je baby van 8 maanden slaapt de nacht fijn door en is wellicht af en toe eens wakker als het speentje bijvoorbeeld zoek is. Overdag slaapt je kind gemiddeld in totaal drie uren op deze leeftijd en in de nacht is er een totale slaaptijd van elf uren. De slaapjes overdag zijn verdeeld in twee dutjes, waarbij je kind waarschijnlijk in de ochtend een kort slaapje heeft en in de middag wat langer slaapt.

Voedingsschema baby van 8 maanden

Als je voor jezelf gezonde maaltijden bereidt, dan kun je rustig je kind van 8 maanden met de pot mee laten eten. Natuurlijk kun je ook een keer voor praktisch gemak kiezen en voeding uit een potje geven, maar het is gezond en gevarieerd om gewoon te leren eten wat er op tafel staat. Laat je kind ook proberen om zelfstandig met de handjes te eten. Dat is niet bij alle soorten voedsel aan te raden, maar kan prima als je bijvoorbeeld een broodje in kleine stukjes snijdt of fruit als tussendoortje geeft.

Baby 7 maanden oud - Baby 9 maanden oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden