redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

baby-maand-9
 

Ontwikkeling baby van 9 maanden

Nadat je baby 9 maanden is geworden, is er al veel veranderd op het gebied van beweeglijkheid. De wereld wordt steeds een stukje groter en misschien kruipt je kind al de hele kamer door. Let dan extra op de veiligheid en schaf ook een traphekje aan, want als je kind eenmaal kan kruipen, kan het ook de trap op willen klauteren.

De belevingswereld van je kind verandert ook. Zo zullen baby’s graag dingen willen nadoen. Doe bijvoorbeeld maar eens voor hoe je met een potlood wat op papier kunt zetten. De kans is groot dat je kindje al snel de eerste krabbels op het papier zet. Je kindje kan ook aanwijzingen geven door bijvoorbeeld geluidjes te maken en naar een speelgoedje in de buurt te wijzen.

Het spelen wordt steeds leuker, want nu komt het moment dat kinderen het fantastisch vinden om van alles uit elkaar te halen en weer in elkaar te doen. Bijvoorbeeld blokken in een doos doen er weer uithalen. Ook een balletje met een geluid dat over de grond kan rollen is leuk.

Slaappatroon baby van 9 maanden

Als je baby 9 maanden is en al een tijd de nachten doorslaapt, dan kan er deze maand wellicht een verandering in optreden. Bijvoorbeeld als je kind in de nacht wakker wordt en zich ineens eenzaam en angstig voelt. Je kind gaat dan hartverscheurend huilen en misschien niet meer alleen willen slapen. Dit is een goed moment om je kind met een knuffelbeertje te laten slapen. Natuurlijk geef je troost als je kind in de nacht wakker wordt en blijf je er even bij. De verlatingsangst kan zich overigens ook overdag voordoen als je even uit het zicht bent.

Voedingsschema baby van 9 maanden

Met betrekking tot de voeding kunnen kindjes van 9 maanden kunnen er drie maaltijden per dag gegeven worden met de nodige gezonde tussendoortjes. In de ochtend kun je pap maken of een broodje geven met opvolgmelk of borstvoeding. Tijdens de lunch kun je ook weer een broodje geven met drinken in een drinkbeker.

Bij de maaltijd in de avond kan je kind gewoon mee-eten en bijvoorbeeld fijngeprakte aardappeltjes, groente en een stukje vlees krijgen. Ook rijst en pasta, zoals macaroni en spaghetti kunnen prima gegeten worden door kinderen van negen maanden. Eventueel geef je na het eten nog een klein toetje in de vorm van bijvoorbeeld yoghurt. Overdag geef je gezonde tussendoortjes als fruit, rauwkost, soepstengel of rozijntjes.

Baby 8 maanden oud - Baby 10 maanden oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden