Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

maandclubs
 

Ontwikkeling baby van 9 weken

Nadat je baby 9 weken is geworden, doen zich een aantal veranderingen voor. Baby’s reageren vanaf deze leeftijd steeds meer op geluiden in de omgeving en worden ook nieuwsgierig. Je vraagt je misschien af waarom je kindje steeds zo naar je mond kijkt, maar dat komt doordat opeens het besef ontstaat dat daar geluid uitkomt. Het is dan ook belangrijk om te praten, want dat legt een prima basis voor de verdere taalontwikkeling. In plaats van praten kun je natuurlijk ook gaan zingen, want dat zal je kindje helemaal fantastisch vinden.

Je kindje zal je volgen als je in de kamer rondloopt en als die je ziet, enthousiast worden en kirrende geluidjes maken. Blijf vooral ook veel knuffelen met je kind, want lichamelijk contact is zeer gewenst.

Glimlachen kunnen baby’s van negen weken al langer, maar het moment dat je kindje voor het eerst gaat lachen met geluid, zal helemaal geweldig zijn. Dat moment kan in deze week al gebeuren. Eerst glimlachte je kind alleen tegen jou en niet tegen vreemden, maar daar kan vanaf nu ook verandering in komen. De wereld wordt voor je kind dan ook steeds groter en meer herkenbaar.

Slaappatroon baby van 9 weken

Als je baby 9 weken is, dan zullen er overdag nog meerdere slaapjes worden gehouden. Op deze leeftijd kunnen de kindjes wat langer zonder voeding toe en dat merk je aan de nacht. Je kindje zal namelijk wat langer doorslapen zonder wakker te worden van de honger.

Mocht je kind nog geen doorslaper zijn, maak je dan niet druk. Er zijn kinderen bij wie het doorslapen langer zal duren. Wist je trouwens dat er bij het doorslapen wordt uitgegaan van vijf uur achter elkaar slapen? De nachten zullen dan ook kort blijven voordat je weer van een volledige nachtrust kunt genieten.

Voedingsschema baby van 9 weken

Vanaf week acht is je kindje al wat meer gaan drinken als het flesvoeding krijgt. Bij het geven van borstvoeding wordt nog altijd aanbevolen om minimaal vijf keer per etmaal de borst te geven. Ook vitamine K en D voor de baby wordt in deze periode nog aangeraden om te geven.

De hoeveelheid flesvoeding die je geeft, is onder meer afhankelijk van het gewicht van je kind. 150 ml per kilo is de aanbevolen hoeveelheid, maar je kunt verdeeld over vierentwintig uur vijf keer flesvoeding met minimaal 140 ml en maximaal 200 ml per keer geven. Natuurlijk ken jij je kind het beste en pas je de voedingstijden op de behoeften van je kind aan.

baby 8 weken oud - baby 10 weken oud - baby 2 maanden oud

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden