redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

baby-huilt-veel
 

Een baby die veel huilt kan ouders tot wanhoop drijven. Dat een baby veel huilt, kan verschillende oorzaken hebben en veel daarvan zijn te verklaren. Een baby kan namelijk alleen maar communiceren door te huilen om op die manier de aandacht van de ouders te trekken.

Oorzaak dat de baby veel huilt

Een baby kan veel huilen vanwege darmkrampjes, maar ook omdat het kindje honger kan hebben of last heeft van een vieze luier. De meeste ouders ondernemen direct actie als de baby huilt, door het bijvoorbeeld een flesje te geven of de luier te verschonen. In dat geval zullen de meeste baby's tevreden zijn en stoppen met huilen. Er is dan ook een verschil tussen baby's die huilen om een van de bovengenoemde redenen en baby's, die blijven huilen. Een pasgeboren kindje krijgt natuurlijk enorm veel indrukken, die allemaal verwerkt moeten worden. Het kan zijn dat uw baby veel huilt, omdat al deze indrukken niet in een keer verwerkt kunnen worden. In dat opzicht is het aanhouden van een vast patroon aan te raden. Rust en regelmaat zijn nog altijd de meest belangrijk termen, die van toepassing zijn op baby's en kinderen. Uw baby zal bij een vast patroon van gebeurtenissen, zoals voeding, schone luier, knuffelen en slapen er herkenning in vinden.

Huilt uw baby veel?

Als uw baby veel huilt, dan kunt u eerst nagaan of er een directe aanleiding voor is, zoals koorts of pijn of dat er gewoon sprake is van honger of een vieze luier. Is dat niet het geval, dan kunt u het kindje eerst proberen te troosten. U hoeft de baby niet te laten huilen, omdat u bang bent dat u het kindje verwent. Die redenering voor pasgeborenen en jonge baby's is alweer achterhaald. Het troosten kan gedaan worden door het kindje op te pakken, te knuffelen, heen en weer te wiegen of door een liedje te zingen. Ook een speentje kan wonderen verrichten. Blijft uw baby teveel huilen en denkt u zelf dat er iets aan de hand is, volgt u dan uw gevoel en neem contact op met uw huisarts.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden