redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

darmkrampjes-wat-kan-ik-ertegen-doen
 

Baby's kunnen vooral in de eerste drie maanden na de geboorte te maken krijgen met darmkrampjes. Dat is niet alleen voor de baby heel vervelend, maar ook voor u als ouder. Baby's met darmkrampjes zijn namelijk vaak ontroostbaar en dat geeft dan een machteloos gevoel. U kunt hier informatie vinden over de oorzaak van darmkrampjes net als een aantal handige tips, die u en de baby kunnen helpen.

Oorzaak van darmkrampjes

Darmkrampjes ontstaan vaak pas een aantal weken na de geboorte van uw baby. De darmen zijn bij een jonge baby nog niet volledig ontwikkeld en gewend aan het verwerken van flesvoeding en borstvoeding. Darmkrampjes kunnen dus zowel ontstaan bij borstvoeding als bij flesvoeding. Ook een teveel aan voeding kan de vervelende krampjes veroorzaken net als te gulzig drinken van de baby. U kunt darmkrampjes herkennen als uw kindje na de voeding met de beentjes gaat trappelen en ontroostbaar gaat huilen. Over het algemeen zullen de krampjes nadat uw baby drie of vier maanden is vanzelf overgaan. Tot die tijd kunt u zich behelpen met onderstaande tips.

Tips tegen darmkrampjes baby

Als u borstvoeding geeft is het belangrijk om zelf geen gekruid of scherp voedsel te eten, want ook uw baby wordt daarmee geconfronteerd. Er zijn meerdere stoffen in de moedermelk, die bij de baby een ongewenste prikkeling in de darmen kunnen veroorzaken. Uien, knoflook en prei zijn daar voorbeelden van net als koffie. Bij flesvoeding is het belangrijk, dat uw kindje niet al te gulzig is met drinken. Heeft uw kindje last van darmkrampjes dan kan het homeopathische middel Cinababy direct uitkomst bieden. U kunt ook de baby op uw onderarm dragen, waarbij het buikje op uw hand rust. De druk die daardoor ervaren wordt voelt aangenaam en maakt dat de darmkrampjes minder heftig worden gevoeld. Ook een warm kruikje op de buik kan helpen tegen darmkrampjes. Wat verder kan helpen is het buikje zachtjes te masseren en ronddraaiend bewegingen in de richting van de klok mee te maken. Als u bovenstaande praktische tips toepast, dan zult u merken dat de darmkrampjes bij uw baby snel minder zullen worden.

Heb jij de tip om darmkrampjes te voorkomen of weet je hoe je er het best mee om kan gaan? Laat het anderen weten in een reactie hieronder. Zo worden we allemaal wijzer.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden