Gebruik jij een voedingskussen voor het voeden van je baby?

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 1 jaar geleden 1 reactie

voedingskussen
 

Op verschillende baby-uitzetlijstjes, lees ik dat een voedingskussen erg handig is. Het is een musthave als je baby geboren is. Maar er zijn veel verschillende soorten voedingskussens. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, er worden verschillende materialen voor gebruikt en de vorm verschilt ook vaak per kussen. Gebruik jij een voedingskussen voor het voeden van je baby?

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen is een speciaal kussen voor het voeden van je baby. Het is niet zomaar een vierkant of rechthoekig kussen. Meestal heeft een voedingskussen een langwerpige smalle vorm met een buiging er in. Dit kan handig zijn, omdat het kussen zich zo makkelijk vormt naar je lichaam. Maar er zijn ook kleine kussens zoals de Feeding Pillow, die je makkelijker mee kunt nemen onderweg. Een voedingskussen is in eerste instantie ontworpen om het voeden van je baby voor moeder en baby zo comfortabel mogelijk te maken. Maar ook vaders kunnen het gebruiken als ze de baby een flesje geven.

Verschillende vormen van een voedingskussen

Een voedingskussen is vaak langwerpig en gebogen, maar er zijn ook andere vormen. Er zijn bijvoorbeeld ook C vormige voedingskussens en U vormige voedingskussens. Het verschil zit vooral in de lengte en de plaats van de buiging van het kussen. Ook zijn er full body kussens, die zeer geschikt zijn om je hele lichaam in bed te ondersteunen.

Materialen

Er zijn verschillende materialen waarvan een voedingskussen gemaakt kan zijn. Er zijn kussens die gemaakt zijn met een synthetische polyester vulling, een (traag)schuim vulling en kussens gevuld met piepschuim balletjes of microparels. Een vulling van piepschuim balletjes is fijn, maar maakt wel geluid wanneer je beweegt. Wanneer je kiest voor een polyester vulling krijg je comfort, maar het kan erg warm zijn. Hetzelfde geld voor (traag)schuim vulling. De microparel vulling is erg licht, maakt geen geluid en ademt goed vergeleken met andere vullingen, maar de vorm laat vaak te wensen over.

Wanneer gebruik je een voedingskussen?

Het spreekt voor zich dat je een voedingskussen kunt gebruiken als jij of je partner de baby gaat voeden. Je kunt sommige voedingskussens echter ook op andere manieren gebruiken. Je kunt het kussen bijvoorbeeld gebruiken:

  • Om comfortabel te slapen
  • Als rug ondersteuning om lekker te zitten
  • Als zitkussen na de bevalling

Voedingskussen Feeding Pillow

Het voedingskussen Feeding Pillow is een nieuw soort voedingskussen. Het is een kleiner model kussen en dus makkelijk op te bergen. De Feeding Pillow is speciaal ontworpen om te zorgen dat je je baby altijd en overal kunt voeden in een fijne positie..

De voordelen van het voedingskussen Feeding Pillow:

  • De Feeding Pillow is geschikt voor kinderen van 0 tot en met 12 maanden oud. Door de handige vorm kun je dit kussen zo plaatsen dat je hem ook kunt gebruiken voor te vroeg geboren of kleine baby’s.
  • Het kussen is geschikt voor zowel het geven van fles- als borstvoeding. Dus ook de vaders kunnen het kussen gebruiken als ze een flesje geven.
  • Het kussen zorgt er voor dat je net na de bevalling en/of keizersnede pijnloos en comfortabel je baby kunt voeden en knuffelen.
  • De Feeding Pillow is orthopedisch ontworpen en draagt bij aan een goede positie en houding voor zowel ouder als baby. Hiermee voorkom je lichamelijke klachten zoals een stijve nek, lamme arm, pijnlijke rug en tepelkloven. Ook wordt de ruggengraat van je baby niet belast dankzij het comfort van dit kussen.
  • Het kussen is van alle gemakken voorzien. Zo is het kussen antibacterieel en hypo allergeen, en gemaakt van een waterproof en ademend materiaal. Hierdoor is het kussen hygiënisch in gebruik, en gemakkelijk schoon te houden. Ideaal als er wel eens wat voeding gemorst wordt.
  • Het kussen heeft een ‘hugging’ effect, waardoor je baby zich veilig en geborgen voelt.
  • Het voedingskussen is klein en makkelijk mee te nemen in een speciale draagtas. Hierdoor kun je altijd en overal je baby voeden en knuffelen. Wel zo handig, toch?

Pagina 1, er is 1 reactie.

woman9

RoAnJu 1 jaar geleden

Wel aangeschaft maar nog nooit gebruikt 

Gelukkig was het geen dure aanschaf inmiddels is de kleine meid al bijna 11 maand en heb ik hem nog niet gemist

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden