Geef jij langer borstvoeding tijdens de coronacrisis?

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 1 jaar geleden Geen reacties

baby-krijgt-borstvoeding-van-moeder
 

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de vrouwen het (helemaal) eens is met de stelling “De huidige pandemie zorgt ervoor dat ik langer borstvoeding wil geven om mijn kindje extra te beschermen.” Hoe denk jij daar over? Ben jij ook van plan om langer borstvoeding te geven tijdens deze coronacrisis?

Nationaal Borstvoeding Onderzoek

De afgelopen dagen deden bijna 4.000 zwangere vrouwen en moeders mee aan het Nationaal Borstvoeding Onderzoek. Dit onafhankelijke onderzoek, uitgevoerd door Markteffect in opdracht van Gewoonborstvoeding.nl, wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden rondom de Wereld Borstvoeding Week. In het onderzoek wordt o.a. gevraagd naar het geven van borstvoeding, ervaringen met het geven van borstvoeding, steun uit de omgeving van een vrouw en de invloed van corona op borstvoeding.

Uit het onderzoek blijft dat 1 op de 4 vrouwen langer borstvoeding blijft geven aan hun kindje om het extra te beschermen tijdens de coronacrisis. “Het feit dat vrouwen meer en langer thuis werken in deze coronatijd lijkt hier een positief effect op te hebben.”, aldus Mathijs Visser, mede-eigenaar van Gewoonborstvoeding.nl.

In het borstvoedingsonderzoek geven ruim vier van de vijf zwangere vrouwen aan van plan te zijn borstvoeding te geven. Van de vrouwen die niet in verwachting zijn, maar wel kinderen hebben, geeft 88% aan op een bepaald moment borstvoeding te hebben geven. Het feit dat het goed is voor de gezondheid van baby en moeder wordt door tweederde van de moeders als belangrijkste reden gegeven. Borstvoeding bevat alles wat een baby nodig heeft. In borstvoeding zitten niet alleen voedingsstoffen zoals vetten, koolhydraten en eiwitten die nodig zijn om te groeien, maar ook vitamines, mineralen en andere stoffen die goed zijn voor een baby.

Wereld Borstvoeding Week

Uit dit onderzoek in het kader van de Wereld Borstvoeding Week blijkt maar weer hoe belangrijk het is dat er veel aandacht is voor het geven van borstvoeding. Borstvoeding geven hoort gewoon te zijn, niet raar of ongemakkelijk. Maar in praktijk blijkt dat maar liefst 53 procent van de moeders die in het openbaar gevoed hebben zich ongemakkelijk voelen bij het voeden van hun kind in het openbaar. Dit ongemakkelijke gevoel wordt met name veroorzaakt door kijkende en starende voorbijgangers. 5% van deze vrouwen geeft aan ook wel eens negatieve opmerkingen te krijgen tijdens het voeden in het openbaar.

Tijdens de Wereld Borstvoeding Week wordt er wereldwijd meer aandacht gevraagd voor borstvoeding gevraagd. In 2020 is het thema van de borstvoedingsweek “Steun het geven van borstvoeding voor een gezondere planeet.” Wanneer je ook je steun wilt uitspreken voor mensen die borstvoeding geven, kun je op social media de hashtag #wbw2020 gebruiken. Met deze hashtag kun je op bijvoorbeeld Instagram veel mensen bereiken in de week van de borstvoeding dit jaar. Ook de hashtag #gewoonborstvoeding kun je gebruiken om te laten weten dat je borstvoeding geven gewoon vindt en niet bijzonder of raar. Laat jij je stem ook horen tussen 1 en 7 augustus?

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden