redactie

Redactie 1 jaar geleden 1 reactie

borstvoeding-zilverkapjes
 

Als je borstvoeding geeft krijg je soms te maken met wat ongemakken, zoals bijvoorbeeld tepelkloofjes. Dat is vervelend en kan heel pijnlijk zijn, maar gelukkig is daar wel iets aan te doen. Allereerst is het belangrijk dat je weet hoe je je kindje het beste aanlegt. Ook zijn er speciale zalfjes en crèmes te koop die kunnen helpen. Maar een goed en makkelijker alternatief zijn zilverkapjes.

Wat zijn zilverkapjes?

Zilverkapjes zien eruit als tepelhoedjes en zijn gemaakt met puur zilver. De zilverkapjes gebruik je alleen niet tijdens het voeden, maar tussen de voedingen door. Het is een duurzaam en hygiënisch alternatief voor tepelcreme en heel makkelijk in gebruik.

Doordat de zilverkapjes gemaakt zijn van puur zilver of verzilverd zijn met puur zilver, zorgen ze samen met de moedermelk voor een antibacteriële en helende omgeving. Het kan de oplossing zijn voor om tepelkloven, spruw, pijnlijke tepels en infecties te voorkomen. En het is helend als je al last hebt van pijnlijke tepels of kloven.

Voordelen van zilverkapjes

Zilver heeft namelijk de wonderlijke eigenschap dat het schadelijke bacteriën en virussen doodt. Niet voor niets wordt zilver gebruikt als grondstof voor chirurgisch gereedschap, maar ook in watertanks van vliegtuigen om vervuiling tegen te gaan en het zit in een coating van goede koelkasten om bederf en schimmels tegen te gaan.

Een bijkomend voordeel is dat bij gebruik van zilverkapje het lekken wordt verminderd. Dus dat scheelt doorweekte zoogkompressen of zelfs natte vlekken in je shirt. Daarnaast hebben de kapjes een verkoelende werking.

Hoe gebruik je zilverkapjes?

  • Nadat je je baby hebt gevoed plaats je het kapje op je tepel in de BH. Zodra je baby weer gevoed moet worden, kun je het kapje er weer af halen;
  • Het zilverkapje reinig je simpelweg met warm stromend water;
  • Eens in de zoveel tijd kun je het zilverkapje diep reinigen met warm stromend water en reinigingssoda;
  • Niet reinigen met antiseptische of antibacteriële zeep.

Duurzaam product

Doordat je maar een product nodig hebt tijdens je gehele borstvoedingsperiode, want medicatie, zalfjes of andere hulpmiddelen zijn niet nodig, is het zilverkapje ook een duurzaam product. Ook omdat het na de borstvoedingsperiode – uiteraard na goed reinigen - doorgegeven kan worden. Of je kunt er een aandenken aan je borstvoedingsperiode van laten maken. Door dat het van puur zilver is gemaakt, kun je het zilverkapje perfect om laten smelten tot een persoonlijk sieraad.

Heb jij last van tepelkloven of pijnlijke tepels? Bij Gewoonborstvoeding.nl, de webwinkel voor al je borstvoeding artikelen, kun je eenvoudig en snel Zilverkapjes kopen.

Pagina 1, er is 1 reactie.

woman1

Miryan 1 jaar geleden

Wat tof om de zilverkapjes vermeld te zien hier op deze forum. Ik had ze  gekregen van mijn Italiaanse  schoonzus . Elke vrouw gebruikt daar deze zilveren tepelkapjes. Het is een top product! 

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden