redactie

Redactie 2 jaar geleden 4 reacties

borstvoeding-wel-of-niet-geven
 

Geadviseerd wordt je baby in elk geval een half jaar borstvoeding te geven. Na die tijd kun je groente, fruit en vlees gaan geven, eventueel in combinatie met borstvoeding. In borstvoeding zitten precies de voedingsstoffen die je baby nodig heeft. 

In de eerste dagen na de geboorte bevat moedermelk hoge concentraties beschermende stoffen. Je kind krijgt altijd genoeg: hoe meer het drinkt, hoe meer melk je gaat aanmaken. Uit onderzoek blijkt ook dat borstvoeding goed is voor de afweer: je baby heeft minder kans heeft op middenoorontsteking of infecties aan maag en darmen. Bovendien zijn er aanwijzingen dat een kind minder kans heeft om op latere leeftijd overgewicht of een hoge bloeddruk te krijgen. Ook voor jou als moeder is borstvoeding geven gezond. Het risico op reuma wordt kleiner en waarschijnlijk is er ook een verband met het voorkomen van eierstokkanker en borstkanker.

Geef je geen borstvoeding, omdat het niet lukt of omdat je liever kiest voor de fles, dan hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheid van je kind. De flesvoeding in Nederland is van goede kwaliteit. Heb je maar kort borstvoeding gegeven, dan heeft je kind toch deels van de voordelen geprofiteerd.

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben aan het twijfelen , ben nu 39wk zwanger van de derde en heb me tweede ruim 14mnd borstvoeding gegeven, maar straks met een nieuwe beebtje en een kleutertje van 18mnd ik weet niet of het me lukt om borstvoeding te geven , voldoende te rusten en te eten, lukt nu al niet eens!! iemand advies//...???

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Altijd proberen..! Je lichaam en kindje passen zich natuurlijk ook wel aan..En als het toch niet lukt kun je altijd nog snel genoeg overstappen op kunstvoeding..... maar het is natuurlijk het mooiste wat er is..Bij elk kind is het anders en speciaal....

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Mijn oudste heb ik ruim 2 jaar borstvoeding gegeven, tot hij zelf aangaf het niet meer te willen. Mijn 2e zoon kon ik helaas door omstandigheden maar enkele maanden borstvoeding geven: Hij was ziek, bovendien is hij niet gelijk aangelegd in het ziekenhuis omdat hij meteen naar de baby ic moest... Ze beloofden in het ziekenhuis dat mijn melk afgekolfd kon worden, maar mooi dat ze me niet geholpen hebben door een kolf te geven... De volgende keer gaat dat dus het bevallingskoffertje in... Door die slechte start merkte ik dat de productie terug liep, wat ik ook deed, helaas kwam het niet meer op gang, langer dan 6 maanden heeft hij daardoor niet gehad... In het ziekenhuis wisselden ze het ook nog eens af met gewone flesvoeding ipv afgekolfde melk in een fles. Al gaf mijn zoon wel aan mijn melk lekkerder te vinden! Ps: Ze zijn allebei in een ander ziekenhuis geboren

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Borstvoeding is heel gezond, en beste voor je kind,

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden