redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

kolven-kolf-jij-al
 

Alles over kolven te weten komen, stelt je in staat om met een goede voorbereiding je baby langdurig moedermelk te geven. De eerste weken ben je natuurlijk in de buurt van je baby en kun je op elk gewenst moment borstvoeding geven. Na vier weken of na vijf weken kun je gaan kolven en je kindje een flesje moedermelk geven. Kolven is ideaal als je een keer weg wilt zonder je baby of als je natuurlijk weer aan het werk gaat.

Borstvoeding afkolven

Borstvoeding afkolven vereist wel enige vaardigheid. Geef daarom niet te snel op als je denkt dat het niet lukt of als er bij de eerste keren kolven te weinig moedermelk uitkomt. Als je wilt gaan kolven kun je na de geboorte van je baby op zoek gaan naar een geschikte kolf, waarbij er een onderscheid gemaakt wordt tussen handmatige kolven en elektrische borstkolven.

Je kunt op elk gewenst moment van de dag moedermelk afkolven, want je borsten raken namelijk niet leeg. Zo kun je heel eenvoudig een voorraadje opbouwen, die je vervolgens kunt invriezen. Buiten de koelkast kan de verse moedermelk maximaal tien uur bewaard blijven. In de koelkast zelf kun je de melk vijf dagen bewaren. Het is heel handig om de melk bijvoorbeeld bij het invriezen in ijsblokzakjes te gieten. Zo kun je eenvoudig de gewenste hoeveelheid ontdooien.

Borstkolven

Bij alles over kolven weten, hoort natuurlijk ook kennis over de verschillende borstpompen. Bij intensief gebruik wordt in elk geval een elektrische borstpomp aanbevolen in plaats van een handpomp. Wil je snel en efficiënt te werk gaan, dan kun je besluiten om een dubbelzijdige borstkolf te kopen. Dat levert bovendien een beter rendement op van de melkproductie. Stem de keuze voor het kopen van de kolf af op het gebruik, want dat altijd het meest efficiënt. Uiteraard kun je ook altijd eerst beginnen met het huren van een borstkolf

Bij het beginnen met een elektrische borstkolf wordt aangeraden om in een lage stand te beginnen. Ook is het belangrijk om de kolftrechters en de bewaarflessen van moedermelk grondig te reinigen na gebruik. Dat geldt natuurlijk ook voor het flesje en voor de drinkspeen. Met alles over kolven te weten, ben je in elk geval goed voorbereid op een tijd met meer vrijheid.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden