Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

maandclubs
 

Koemelkallergie is een van de meest voorkomende allergieën bij baby's. Bij baby's zal een koemelkallergie redelijk snel merkbaar zijn, want een baby krijgt in de eerste levensperiode natuurlijk alleen melk. Bij een koemelkallergie zal het lichaampje van uw kind een reactie vertonen op het bestanddeel eiwit, dat in de melk voorkomt.

Klachten bij koemelkallergie

Van alle baby's krijgt een percentage tussen de twee en vijf procent op enige manier te kampen met een koemelkallergie. De klachten bij uw baby zullen vaak al tijdens de eerste drie levensmaanden ontstaan en kunnen op verschillende manieren tot uiting komen. Een van de meest voorkomende symptomen bij baby's, die last hebben van een koemelkallergie zijn maag- en darmklachten. Opvallend is dat een van de eerste symptomen bestaat uit eczeem, dat zich dan vooral voordoet in het gezicht op de wangetjes. U ziet dan dat uw kindje rode en schrale wangetjes krijgt, die bovendien ook nog eens erg kunnen gaan jeuken. Een kleiner percentage van de baby's krijgt klachten aan de luchtwegen als gevolg van de koemelkallergie. De symptomen kunnen zich los van elkaar voordoen, maar ook samen optreden. Darmkrampjes, niezen, een loopneus, huidklachten, diarree, slecht drinken en spugen kunnen voorkomen bij baby's met een koemelkallergie. De symptomen kunnen zich meteen na de voeding voordoen, maar ook pas een dag of twee dagen nadien.

Vaststellen van een koemelkallergie

Het mag duidelijk zijn dat elke baby wel eens te maken krijgt met één van bovengenoemde symptomen. Als uw kindje darmkrampjes heeft, dan hoeft dat dan ook niet te betekenen dat een koemelkallergie de onderliggende oorzaak is. Indien de symptomen in combinatie met elkaar gedurende een langere tijd voordoen, kunt u met uw kindje naar de huisarts gaan. De huisarts kan u met het kindje doorverwijzen naar bijvoorbeeld de kinderarts, die kan namelijk vaststellen of er daadwerkelijk sprake is van een koemelkallergie. Overigens geldt dat een groot deel van de kinderen na een aantal jaren over deze vorm van allergie heen groeit, maar dat geldt dus niet voor alle kinderen. Indien u twijfelt over de mogelijkheid dat uw kindje een koemelkallergie heeft of niet, kunt u om deze mogelijkheid uit te sluiten ook naar uw huisarts toe gaan.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden