Redactie 3 jaar geleden 1 reactie

maandclubs
 

 

Autostoeltjes worden in verschillende modellen en voor uiteenlopende leeftijdsgroepen aangeboden. Bij het maken van een keuze uit het aanbod van autostoeltjes is het belangrijk om met een aantal praktische zaken rekening te houden. Zo is het belangrijk dat de autostoeltjes voldoen aan de veiligheidsnormen en dat geldt ook voor het comfort. Om tot een goede keuze te kunnen komen kun je uitgaan van de leeftijd en het gewicht van je kindje, waar in de verschillende autostoeltjes beschikbaar zijn.

Veiligheid autostoeltjes

Ten aanzien van het vervoer van kinderen in de auto gelden sinds 1 maart 2006 nieuwe veiligheidsregels. Alle kinderen met een lengte beneden de 1.35 meter moeten in een goedgekeurd autostoeltje of op een zittingverhoger vervoerd worden. De goedgekeurde autostoeltjes, die in Nederland worden aangeboden, zijn voorzien van een keurmerk ECE R44/03 of R44/04. Bij Babyhuys zijn ze veilig en ze hebber er een ruim assortiment aan autostoeltjes. Vaak hebben ze leuke aanbiedingen.

Bevestigingswijze

Bij het kopen van een autostoeltje is het aan te raden om op de bevestigingswijze te letten. Er zijn auto's die over een specifiek aansluitsysteem voor autostoeltjes beschikken, dat ISOFIX wordt genoemd. Bij deze vorm van bevestiging hoeven er geen autogordels meer worden gebruikt. Indien dit systeem niet aanwezig is, dan moeten de autogordels gebruikt worden om het veiligheidszitje in de auto te bevestigen.

Kooptips autostoeltje

Bij de aankoop van een autostoeltje moet je letten op het gewicht en de lengte van je kindje. Bij alle autostoeltjes staat aangegeven wat de maximale belasting ervan is. Bij elk autostoeltje wordt naast het maximale aantal kilogram van de belastbaarheid ook aangegeven voor welke leeftijd het veiligheidszitje bestemd is. Het gewicht is overigens meer van belang dan de leeftijdsindicatie. De eerste gewichtsgroep 0 is geschikt voor kindjes tot 10 kilogram en de laatste gewichtsgroep 3 is geschikt voor kindjes van 22 tot 36 kilogram. Bij oudere kindjes is het slim om te letten op de verstelbaarheid van het zitje. Verder kan het praktisch zijn om te letten op de afneembaarheid van de bekleding van autostoeltjes.

Kinderwagencombinatie

Het kan handig zijn om een kinderwagencombinatie aan te schaffen met reiswieg en autostoeltje. Het voordeel hiervan is dat deze vervoerscombinatie als het ware met je kindje meegroeit en dat je kindje in het autostoeltje van de kinderwagen direct in de auto kan worden geplaatst zonder dat je het kindje eruit hoeft te halen.

Voor de aanschaf van een autostoeltje of iets wat daar bij hoort hebben wij de beste online aanbieders op een rij gezet. 

Baby en Tiener Megastore

 • Elke dag kortingen op heel veel producten
 • Baby en Tiener heeft verkoopt bijna alle bekende merken
 • Snelle levering, voor 12 uur besteld, betaald en voorradig, morgen in huis
 • Ga naar de website van Baby en Tiener

BabyValue.nl

 • Regelmatig "Sale" met kortingen tot wel 60 %
 • Groot assortiment, ook voor accessoires
 • 2 jaargarantie op ieder product!
 • Ga naar de website van Babyvalue.nl

Babypark

 • Gegarandeerd de laagste prijs van NL
 • Gratis verzending in NL en BE
 • Grootste keuze, 9 magastores in NL
 • Ga naar de website van Babypark

Pagina 1, er is 1 reactie.

Anoniem 3 jaar geleden

Bij Bambino Baby & Kidsstore vindt u ook hele mooie en leuke autostoeltjes die aan alle Europese Normen voldoen en die bijvoorbeeld ook met ISOFIX zijn te bevestigen. En natuurlijk tegen betaalbare prijzen!!! Kom gauw langs!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden