redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

baby-eet-slecht
 

Als uw baby slecht eet, dan maakt dat u als ouder vast ongerust. Een baby kan om verschillende redenen slecht eten. Mocht uw baby een keer een dag hebben, dat er slecht gegeten wordt, dan is dat geen reden tot paniek. Het wordt anders als uw baby elke dag weer slecht eet. In dat geval is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen om het probleem te kunnen aanpakken als blijkt dat uw baby onvoldoende groeit.

Eet uw baby slecht?

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten, dat elke baby een eigen voedingspatroon heeft. Het belangrijkste is dat uw kindje voldoende gezond voedsel binnenkrijgt om te groeien. Groeit uw kindje goed en is het op gewicht, dan zijn er geen aanwijzingen om u echt zorgen te maken. Er zijn overigens bepaalde groepen baby's, die eerder te maken kunnen krijgen met eetproblemen. Dat zijn bijvoorbeeld te vroeg geboren baby's, maar ook baby's, die met een hartafwijking geboren zijn of die gedurende een lange periode sondevoeding hebben gekregen. Als uw baby consequent slecht blijft eten en daarbij gewicht verliest of niet groeit, dan is het verstandig om het eetprobleem aan een deskundige voor te leggen. Zogenaamde reflux klachten kunnen er ook voor zorgen, dat uw baby slecht eet en de voeding terug spuugt. Bij vijfentwintig tot vijftig procent van alle baby's met reflux klachten en waarbij een arts geconsulteerd is, is er geen sprake van invloed op de gezondheid. Na een jaar zullen de klachten dan ook nagenoeg verdwenen zijn.

Overgang naar bijvoeding

Een baby kan altijd zonder problemen flesvoeding of borstvoeding hebben gegeten, maar kan zodra er bijvoeding wordt gegeven slecht gaan eten. Om dit te voorkomen is het aan te raden om uw baby langzaam te laten wennen aan bijvoeding. Eet uw baby slecht van een lepeltje af, dan is het raadzaam om uw kindje niet te dwingen. Uw baby zal het hapje van de lepel wel automatisch doorslikken als u het lepeltje in de mond stopt, maar de ervaring zal allerminst plezierig zijn. Op deze manier gaat uw baby alleen maar slechter eten, hetgeen uiteindelijk zelfs tot voedselweigerig kan leiden. Geef dan ook pas bijvoeding als uw kindje er aan toe is.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden