redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

babybadje-geven-doe-het-veilig
 

De eerste keer dat je baby in het babybadje gaat, zal de kraamverzorgster erbij zijn, die aanwijzingen kan geven. Je baby zal het heerlijk vinden en in het warme water onmiddellijk ontspannen. Er zijn verschillende soorten babybadjes, van luxe uitvoeringen met een thermometer voor het badwater, tot eenvoudige modellen. Bovenal is van belang dat het een veilig babybadje is en dat u op een veilige manier uw baby kunt badderen.

Veilig in het babybadje

Voordat u het kindje in het babybadje gaat doen, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Het is bijvoorbeeld handig als u een aantal zaken binnen handbereik hebt liggen, zoals de handdoek, luier en de schone kleertjes. Vervolgens kunt u water in het badje doen, waarvan de temperatuur niet boven de 37 graden moet uitkomen. U kunt de temperatuur van het badwater meten met een thermometer, maar ook met de hand of met uw elleboog kunt u nagaan of het water niet te heet is. De beste manier om uw kindje te ondersteunen is door een hand onder de oksel van uw baby te doen, zodat het hoofdje op de binnenkant van uw arm kan steunen. U kunt dan uw andere hand gebruiken om uw baby te wassen. Als de baby vervolgens uit het babybadje wordt getild, is het raadzaam om als u het kindje op de commode legt, direct een handdoek over het lijfje te doen. De overgang van het warme water naar de koudere omgevingstemperatuur voelt namelijk minder prettig en een handdoek biedt dan uitkomst. Overigens dient u de baby altijd vast te houden in het water en dus zeker nooit alleen te laten.

Soorten babybadjes

Er zijn meerdere soorten babybadjes, zoals eenvoudige modellen op een badstandaard. U kunt echter ook voor een luxe uitvoering kiezen, zoals een thermobad, dat ook over een veilige afvoer beschikt. Naast deze babybadjes zijn er ook andere modellen, waarin de baby het prima naar zijn of haar zin zal hebben. Een voorbeeld daarvan is de Tummy Tub. Dit babybadje heeft de vorm van een hoge kuip en is doorzichtig. De baby's voelen zich hierin zeker ontspannen. In plaats van een horizontale houding zoals bij een gewoon babybadje, kan de baby in een Tummy Tub in een verticale houding badderen.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden