redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

doorslapen-baby
 

Na de bevalling zal er de eerste tijd sprake zijn van gebroken nachten, waarin uw kindje gevoed moet worden tijdens de nachtelijke uren. Het doorslapen van de baby zal dan ook niet direct aan de orde zijn, omdat uw kindje om de zoveel uren gevoed moet worden. Het wel of niet doorslapen van een baby hangt daarnaast in de eerste plaats van het kindje zelf af, want elke pasgeboren baby ontwikkelt weer een ander ritme. Verder komen er ook andere factoren bij kijken, die van invloed zijn op het doorslapen van uw baby.

Doorslapen van uw baby

Met de term doorslapen van uw baby wordt uiteraard bedoeld de nachtelijke periode, waarin de baby na de laatste voeding doorslaapt tot aan de vroege ochtend. Uw baby zal direct na de geboorte nog niet kunnen doorslapen in de nacht, omdat elke vorm van dag- en nachtritme nog ontbreekt. Dit ritme zal in de loop der weken en maanden door uw kindje ontwikkeld worden, waarbij er na drie maanden over het algemeen sprake is van doorslapen van de baby. Na drie maanden kan de laatste voeding bijvoorbeeld rond elf uur in de avond worden gegeven, waarna de baby tot zes uur of zeven uur in de ochtend kan doorslapen. Vanaf dat uw baby de leeftijd van zes maanden heeft bereikt, kan uw kindje zelfs vanaf zeven uur of acht uur in de avond doorslapen tot zeven uur in de ochtend. Het doorslapen heeft dan ook voor een deel te maken met het geven van voeding. Een pasgeboren baby zal gemiddeld om de drie tot vier uur gevoed willen worden en dus is er geen sprake van doorslapen.

Tips voor doorslapen baby

Er zijn wel een aantal handige tips, die het doorslapen van de baby kunnen ondersteunen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om uw baby overdag in een niet te donkere kamer te laten slapen. Er hoeft dan geen rekening gehouden te worden met het geluid, zodat u gerust kunt gaan stofzuigen of televisie kunt kijken als uw kindje slaapt. In de nacht is het aan te raden om uw baby in een donkere kamer te laten slapen, maar kunt u bijvoorbeeld wel gebruik maken van een nachtlampje.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden