redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

pasgeboren-baby
 

Een pasgeboren baby heeft basisbehoeften nodig, zoals verzorging, voedsel en aandacht van de ouders. De eerste tien dagen na de bevalling is je pasgeboren baby nog zo klein, maar dat verandert snel. Tijdens de kraamtijd komt er een kraamhulp bij je thuis, die je helpt met de verzorging van de baby en huishoudelijke taken op zich neemt. Alle tijd dus om heerlijk te genieten van je pasgeboren kindje. De kraamhulp of verloskundige houdt je baby in de gaten, maar is er ook voor jou.

Na de bevalling

Voor een pasgeboren baby is het van belang om voldoende te drinken en de juiste temperatuur te hebben. De jonge baby's raken na de bevalling snel hun lichaamswarmte kwijt en de kraamhulp houdt de temperatuur van je baby dan ook goed in de gaten. Als je borstvoeding geeft, dan gaat dat niet altijd van een leien dakje. Ook daar kan de kraamhulp tips en adviezen over geven.

Je pasgeboren baby wordt gelijk na de bevalling al onderzocht, waarbij er een zogenaamde Apgarscore wordt vastgesteld. Je kindje wordt dan onderzocht, waarbij er gekeken wordt of je baby in goede conditie is. Dat zijn niet de enige onderzoeken, want tussen de vijfde en de achtste dag na de bevalling zal de wijkverpleegkundige langskomen. Er wordt dan een gehoortest afgenomen en je baby krijgt een hielprikje. Aan de hand van het hielprikje kan vastgesteld worden of er sprake is van een aangeboren aandoening, zoals een stofwisselingsziekte.

Kraamtijd

De kraamtijd is een geweldige periode, waarin je leven voor altijd is veranderd. Na de bevalling krijg je geen gebruiksaanwijzing mee naar huis, maar de kraamhulp laat je zien hoe je bijvoorbeeld je baby in het badje kan doen en hoe je het bedje bijvoorbeeld het beste op kunt maken. Praktische tips waar je als kersverse ouders echt wat aan hebt. Na de bevalling zal je pasgeboren baby uiteraard gaan huilen, maar het is aan jou als ouder om te ontdekken waarom je baby huilt. De verschillende huiltjes zul je al snel leren herkennen. Je pasgeboren huilt bijvoorbeel anders als het honger heeft dan als er sprake is van darmkrampjes.

Hoe gaat het met jouw pasgeboren baby? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden